Koepka zažil skvostný návrat, vede Norris a Paratore

Koepka zažil skvostný návrat, vede Norris a Paratore

Brooks Koepka se po zranění kolene vrátil do golfového kolotoče parádním způsobem a na Abu Dhabi HSBC Golf Championship zahrál úvodní kolo za -6. Přesto před páteční rundou nevede. 


Shaun Norris a Renato Paratore shodně jednou chybovali. Také ale zahráli devět birdie a se skóre -8 před druhým kolem vedou. Na třetí pozici se skvělým kolem dostal Australan Jason Scrivener a také navrátilec Brooks Koepka.

Oba dva hráči na rozdíl on vedoucího dua nechybovali a zaznamenali šest birdie. Skvěle se vedlo i dalším hvězdám turnaje. Sergio García, Rafa Cabrera-Bello a Hao-Tong Li upsali pět úderů, na děleném jedenáctém místě se ztrátou další rány se nahází Martin Kaymer, Branden Grace či Matt Fitzpatrick.

Výborně hráli taktéž Thomas Detry, Nicolas Colsaerts či Louis Oosthuizen (všichni -3), na cut mohou směle pomýšlet i Lee Westwood či Bernd Wiesberger (taktéž -3) či Shane Lowry (-2). Kromě Koepky se turnaje účastní také Patrick Cantlay, ten začal za 71 ran (-1), stejné skóre drží i Tommy Fleetwood.

Bryson DeChambeau začal v paru, vítěz Hero Challenge Viktor Hovland zahrál jeden úder nad par a stejně jsou na tom i Eddie Pepperell, Ian Poulter, Erik van Rooyen či Matt Wallace.

Hvězdně obsazený turnaj pokračuje druhým kolem, které odstartuje o půl páté ráno našeho času. Poslední dva flighty poté vykročí za cutem pět minut před půl jedenáctou.