TIHLE HOŠI jsou na PGA Tour ti nej…

TIHLE HOŠI jsou na PGA Tour ti nej…

V NAŠEM ŽEBŘÍČKU 30 nejmilejších hráčů na tour, který se v Golf Digest pomalu stává tradicí, není Rickie Fowler žádným nováčkem. Už v prvním ročníku ankety, který jsme vyhlásili v roce 2013, se umístil na 3. příčce a před dvěma lety, když vyhrál Jordan Spieth, obsadil tento Kaliforňan 5. místo. 


Spieth tehdy připisoval zásluhy několika konkrétním lidem, kteří mu pomohli si zachovat správný přístup i poté, co jako hodně mladý přestoupil k profesionálům. Vyzdvihl mezi jinými i vítěze vůbec prvního hlasování, Stevea Strickera, ale také právě Fowlera, když o tomto pětinásobném vítězi na tour prohlásil, že „nesmírně ochotně věnuje svůj čas druhým a to s takovou energií, jakou bych si sám přál mít“. V tomto názoru očividně nezůstal osamocený, protože třicetiletý Fowler letos celý žebříček ovládl, a to před šampionem US Open Garym Woodlandem a třetím Spiethem. „Na tour je spousta hodných kluků,“ snižuje to sám Fowler. „Já se jen snažím chovat k lidem tak, jak mě to naučili naši. Ale je skvělé, že mě ostatní vidí takhle. Je to super a taky to beru jako odpovědnost.“ Našeho hlasování se mimo jiné zúčastnili hráči, caddies, novináři, vedoucí činitelé v golfu, zaměstnanci resortů a turnajoví dobrovolníci.

Hlasovat mohli jen pro hráče mladší 50 let, takže starší hráči jako Stricker, Jay Haas, Nick Price a Jeff Sluman se musí spokojit s čestnou zmínkou. Tentokrát jsme hlasujícím nestanovovali tak přesná kritéria toho, co mají hodnotit, protože chápeme, že každý má trochu jinou představu o tom, co znamená být milý. Zdá se však, že jednu vlastnost považují za důležitou všichni: Schopnost jednat s lidmi všech sociálních vrstev se stejnou úctou.

Po Woodlandovi, který se v našem žebříčku objevil poprvé, a Spiethovi následovali v pořadí Rory McIlroy, hráč roku na PGA Tour (že byl vyhlášen hráčem roku, už ve světle jeho vysokého hodnocení v naší anketě není tak překvapivé), a po něm Webb Simpson. Šestou příčku obsadil Adam Scott, který se v hlasování umisťuje na předních příčkách pravidelně.

Letos byly výsledky hlasování obzvlášť těsné – a není divu.

„V závislosti na tom, jak milého člověka definujete, bychom do téhle kategorie mohli na tour zařadit klidně takových dvacet třicet kluků,“ myslí si golfový komentátor na stanici CBS Peter Kostis, který chválí zejména mladou generaci hráčů za to, jak se chovají k ostatním a jak se navzájem podporují…

 

TŘICÍTKA NEJMILEJŠÍCH HRÁČŮ NA PGA TOUR

1          Rickie Fowler

2          Gary Woodland

3          Jordan Spieth

4          Rory McIlroy

5          Webb Simpson

6          Adam Scott

7          Harold Varner III

8          Tony Finau

9          Scott Stallings

10        Marc Leishman

11        Lucas Glover

12        Justin Thomas

13        Brandt Snedeker

14        Xander Schauffele

15        Tommy Fleetwood

16        Jason Day

17        Danny Lee

18        Dylan Frittelli

T-19     Charles Howell III, Peter Malnati

21        Justin Rose

22        Aaron Baddeley

T-23     Joel Dahmen, Graeme McDowell

25        Matt Kuchar

26        Paul Casey

T-27     Zach Johnson, Kevin Streelman

T-29     Max Homa, Chez Reavie

CELÝ ČLÁNEK naleznete v prosincovém dvojčísle magazínu GOLF DIGEST C&S, které vyšlo ve čtvrtek 12. prosince 2019.