Spilková znovu zářila a je krok od obrovského úspěchu

Klára Spilková
Spilková znovu zářila a je krok od obrovského úspěchu

Klára Spilková zopakovala své druhé kolo a i při Moving day zahrála 68 ran (-4). Česká golfistka se tak dostala na první stranu leaderboardu a dnes bude bojovat o obrovský úspěch. 


Být v TOP 10 na LPGA Tour, to by byla obrovská senzace. Po třech kolech Gainbridge LPGA at Boca Rio to ale vypadá naprosto reálně. Klára Spilková na úvod odehrála kolo v paru, v pátek a v sobotu ale upsala shodně čtyři údery a dostala se již na dělené osmé místo.

Spilková znovu chybovala jen jednou a na turnaji si dosud připsala jen tři bogey. Skórovala hned na jedničce, k birdie znovu využila sedmičku a úspěch přišel i na jamce následující.

Po dalším birdie na desítce sice přišlo zaváhání na jamce číslo třináct, podobně jako ve druhém kole ale ke skórování zužitkovala i tříparovou sedmnáctku.

Spilková tak do finále půjde z osmého místa, které dělí například s Brooke Henderson či Jessicou Korda. Úplné čelo leaderboardu je nicméně daleko, vedoucí Švédka Madelene Sagström totiž zahrála čisté kolo za 67 ran (-5) a momentálně je na skóre -15.