Simpson donutil Finaua k play-off. A získal šestý titul

PGA TOUR
Simpson donutil Finaua k play-off. A získal šestý titul

Naprosto úžasný závěr finálového kola předvedl Webb Simpson. Boj o titul na Phoenix Open dostal až do play-off, kde hned na první jamce porazil Tonyho Finaua. 


Tony Finau je vynikajícím golfistou, dosud ale získal jediný titul. Nyní měl blízko k triumfu na Waste Management Phoenix Open. Po chybě Simpsona na patnáctce vedl dvě jamky před koncem o dvě a zdálo se, že titul mu neunikne.

Jenže Simpson na sedmnáctce zaskóroval a přesně si přihrál i na závěrečné jamce. Simpson náročný putt do birdie proměnil a Finau byl pod tlakem. Svůj putt k vítězství nevyužil a šlo se tak do play-off.

V něm oba dva mohli zahrát birdie. Zatímco ale Finau znovu doklepával jen do paru, Simpson dokázal zaskórovat a raduje se tak ze svého šestého titulu na okruhu PGA Tour. Zároveň si vylepšil bilanci play-off na dvě výhry a pět porážek.

Na třetí pozici se prodral Bubba Watson a taktéž Justin Thomas, vynikající výsledek slaví i Nate Lashley. Do desítky se vměstnali taktéž Max Homa, Branden Grace, Byeong-Hun An či Jon Rahm.

Na dvouciferný výsledek, konkrétně -10, se dostali Matt Kuchar, Russell Kno, Xander Schauffele nebo Hideki Matsuyama.