Klára Spilková-Vrhnout se zase po hlavě do tréninku mi chybělo nejvíc

Klára Spilková-Vrhnout se zase po hlavě do tréninku mi chybělo nejvíc

KONEČNĚ JSEM ZASE BYLA NA CHVÍLI „doma“
na Floridě, v Sarasotě, i když ne na dlouho. Vlastně jen na skok. Všechny zdravotní neduhy jsem snad už také 
nechala daleko za sebou a v plné síle a s chutí se opět vrhla po hlavě do plného tréninku. Podzimní část sezony je tu. Už mi to fakt moc chybělo.


Když už jsem tady, vybrala jsem si pro tré- nování jako domovské hřiště Concession. Mám ho kousek od bytu a to hřiště, a všech- no kolem něj, jsem si zamilovala na první pohled. Je to skvělé místo pro trénink. Mají tu obrovské cvičné plochy, samozřejmě v perfektní kondici, a velký driving range se spoustou cílů, dokonalou trávou, a hlavně provéčkama. :)

Nejoblíbenější mám ale chipping a pit- ching, to je pro mě největší challenge.

Chipping je zde opravdu velký, takže můžu trénovat rány až do 100 metrů a na hodně tvarované greeny. Jejich kvalita a rychlost jsou stejné jako na hřišti. Rychlost greenu je většinou okolo 11 stop a tím, jak jsou greeny modelované, jsou skvělé pro trénink krátké hry. Zastavit tady míček blízko jamky? To chce hodně soustředění a nespočet odpa- lů. Prostě správná výzva. Jako pak na hřišti.

Ona i ta osmnáctka je velkou výzvou pro každého golfistu. Já si hřiště zamilo- vala tak, že jsem minulý týden hrála téměř každý den, a navíc 27 jamek. Už jenom tím, že to hřiště hrajete pořád dokola, vám hod- ně dá. Každá jam- ka je jiná. Hřiště je hodně technické, ale zároveň férové. Mám tu ráda kaž- dou jamku. Není žádná nejmíň nebo nejvíc oblíbená. Na spoustě jamek je voda a hodně bun- kerů. Je potřeba vědět, kam přesně chcete míček umís- tit, abyste vůbec měli fajn pozici pro ideální ránu do gre- enu. I tak je však tato rána většinou dost náročná, proto- že jak už jsem psala, greeny jsou hodně tvarované, rychlé a obsypané bunkery. Většinou hraju z modrých odpališť, což jsou něco jako žlutá odpaliště u nás. Hřiště hraju vždy o trošku delší než normálně hrajeme na tour, abych si zvykala. Beru to jako skvělou průpravu na turnaje.

Často jsem chodila hrát se Sandrou Gal, ale teď jsme se na Floridě dlouho nepotka- ly. Tak hraju sama. Ale někdy si jdu zahrát s naším společným kamarádem Charlesem, což je místní mladý, nadějný golfista a vždy mezi sebou máme napínavé mače.

Počasí na Floridě je každý den troš- ku jiné. Jeden den je velké vlhko, a člověk tak propotí třeba tři trička za hru – tak- že se vlastně ani nemá cenu převlíkat. Posledních pár dnů ale taky hodně foukalo, což zase bylo příjemné, když jsem trénova- la celý den. Zvykla jsem si chodit hrát hned brzy po ránu. Vstávám většinou s východem 

slunce a okolo 7.30 přicházím na driving, kde si zatrénuju. Pak si zahraju 18 jamek, v klubovně se zastavím na oběd, dám si lehkou pauzičku a odpoledne si zahraju dal- ších 9 jamek. A po hře ještě potrénuji krát- kou hru.

Samozřejmě nezapomínám na rege- neraci a relax. Chodím si tady zaplavat do bazénu, který máme na dvoře, na jógu a na masáže. A večer, když už je teplota sne- sitelnější, si občas vezmu balon na basket a jdu si na hřiště házet na koš, což mě oprav- du baví. Jen tak, klidně i sama.

Hodně lidí se mě ptá na hurikány. Já naštěstí zatím žádný nezažila, ale rozhodně to člověk na místním počasí pozná, proto- že je občas hóóódně větrno. Když tady řádil hurikán Dorian, byla jsem akorát v Portlan- du, ale k nám nakonec ani nezavítal. Jsme schovaní v bezpečí na západním pobřeží Floridy. Teď už je ale neděle a zase sedím v letadle. Letím do Indianapolis na další tur- naj, takže se snad všem hurikánům šťastně vyhnu.

Tak to je protentokrát vše. Držte mi pal- ce dál. Jako obvykle z paluby letadla cestou, tentokrát do Indianapolis, zdraví Klára.

− S MONIKOU DVOŘÁKOVOU

 

klára spilková je členkou LPGA Tour a hrající redaktorkou magazínu Golf Digest C&S.