V Austrálii pro Spilkovou na úvod konec po druhém cutu

Klára Spilková
V Austrálii pro Spilkovou na úvod konec po druhém cutu

S prvním ze dvou letošních turnajů LPGA v Austrálii se Klára Spilková loučila po druhém cutu, ale s prázdnou z ISPS Handa VicOpen neodjížděla. Na turnaji ve státě Victoria nedaleko Melbourne zahrála celkově po třech kolech 1 pod par (66-71-78) a vzhledem k absolvovanému prvnímu cutu získala 5 495 dolarů na prize money.


Přesto bylo namístě zklamání, protože členka globálního týmu KPMG a Czech Golf Teamu rozehrála svůj druhý letošní start skvěle. Formu z životního 8. místa na úvodním Gainbridge LPGA prokázala také v prvních dvou kolech australského klání, v němž ženy hrály na dvou společných hřištích s muži.

Po prvním kole se dělila o 6. místo na 6 pod par, symbolicky s šesti birdie, a po druhém byla ještě dvacátá.

„V prvním kole to šlo dobře, ovšem nemůžu říct, že by tam spadlo všechno. Něco ano, něco ne, ale celkově jsem byla spokojená,“ komentovala úvod.

Stop však vyneslo třetí kolo, s výsledkem 78, který znamenal celkový odstup jedné rány od druhého cutu. „Trochu foukalo… Šedesát kilometrů na hodinu,“ posteskla si Klára, která na paru 72 zahrála sedm bogey oproti jedinému birdie.

Zatímco v prvním kole Klára zasáhla 11 fairwayí a 15 greenů v regulaci s 29 putty, ve třetím to bylo jen 7 ze 14 fairwayí a 9 z 18 greenů při 30 puttech.

V sezonním pořadí CME Race to Globe je Klára Spilková po dvou startech a celkově třech uskutečněných turnajích letošní série na 19. místě se 115 body.

Z Victorie se 25letá golfistka přesunula do Grange na ISPS Handa Women´s Australian Open, které se hraje od 13. do 16. února o 1 300 000 dolarů.

www.klaraspilkova.eu