Co má v bagu Filip Mrůzek?

Co má v bagu Filip Mrůzek?

"Rád si s míčky hraju a tvaruju rány podle potřeby."


Birdie míček
▶ S novinkou ERC Soft se třemi zaměřovacími pruhy, kterou používá Phil, zatím nehraju. Má jen dvě vrstvy a je pro hráče, kteří vyžadují víc spinu. Já věřím Chrome Soft X, který má tři pláště, je tvrdší a víc vyhovuje mé hře.

Sušenky a tak
▶ Na hřišti potřebu- jete energii a výživu, na což mám českou firmu MalbuCare a jejich produkty – magnezium, iontové gely proti únavě, vše na přírodní bázi. K pití mám kom- buchu. Jasně, je to teď hit, ale také živý nápoj a mně navíc chutná. A ze sladkostí volím české celozrnné čokoládové sušenky od Rej Food s vysokým obsahem vlákniny. /pozn. redakce: které máte možnost ochutnat a vyzkoušet na Open Tour GolfDigest C&S/

Driver
specifikace Callaway Epic Flash Sub Zero 9,0°, 45,75 palce, Mitsubishi Tensei AV Series 75 Flex-X, Golf Pride MCC Plus 4
▶ Driver, který teď mám, je nejlepší driver, jaký jsem kdy v životě měl. Dává mi jistotu, přesnost, délku a konzistenci. Driver je teď pro mě absolutní jistota. Navíc mi stačí hrát jen na 75 % a mám ještě malou rezervu.

Fairwayové dřevo
specifikace Callaway Epic Flash 15°, Mitsubishi Tensei AV Series 75 Flex-X, Golf Pride MCC Plus 4
▶ Míček od dřeva letí hodně daleko a vím, že se do něj mohu naplno opřít. Ideální
na krátké pary 4 a vzdálenosti od 230 do 265 metrů. Sáhnu po něm tam, kde by byl driver moc dlouhý nebo kde potřebuji přesnost.

Železa
specifikace Callaway Apex MB X-Forged, KBS Tour 130X, Golf Pride New Decade
▶ V každém případě žiletky. Mám rád, když si mohu s balonky hrát a tvarovat jejich let podle potřeby – různé typy trajektorie, nízká, vysoká nebo draw, fade – a mohu jim věřit, že udělají to, co mají a co potřebuji na jamkách zahrát.

Wedge
specifikace Callaway Mack Daddy 4 S-Grind, KBS Tour 130X, Golf Pride New Decade
▶ Mají super spin a poslechnou i při vyšším tempu. Navíc se umí krásně sklouznout
po zemi a nenechám za sebou žádný velký řízek. Proto používám S- nebo C-Grind, aby rány byly mělčí, nebyly tak ostré a nevykopal jsem s nimi na fairwayi hluboký bazén. Místo pitching wedge mám raději klasickou wedge s loftem 48°, a pak klasicky po 4° dál.

Putter
specifikace Odyssey Toulon Design Atlanta S20, Stroke Lab, 34,5 palce
▶ Mám raději puttery typu mallet, proto ta letošní novinka Toulon Design Atlanta s grafi- tovým shaftem. Kovaná hlava s diamantovým frézováním mi navíc při správném tempu dává maximální přesnost a dobrý roll. Grafitový shaft přenáší do míčku o něco málo víc energie a práce s ním je daleko jemnější. I při delších, třeba 15metrových puttech.