Woods začal parádním eaglem, leaderboardu ale vévodí Kuchar

PGA TOUR
Woods začal parádním eaglem, leaderboardu ale vévodí Kuchar

Tiger Woods začal ve velkém stylu a po první devítce to vypadalo na atakování první pozice Matta Kuchara. Na druhé devítce ale chyboval a dostal se tak na úroveň Brookse Koepky. Nová světová jednička byla o ránu lepší a zařadila se do první desítky. 


Matt Kuchar zvládl Rivieru bezchybně se sedmi birdie a ihned si vypracoval náskok tří ran na dotírající pětici Clark - Henley - Lee - Schenk - Varner III.

Dlouho to vypadalo, že atakovat nejlepší pozice bude i Tiger Woods. Na jedničce zahrál eagle, první devítku poté využil ještě ke dvěma birdie. Na té druhé už ale pouze chyboval a se skóre -2 se zařadil na dělenou sedmnáctou pozici, kde jsou také Paul Casey, Sungjae Im, Justin Rose či nedávná světová jednička Brooks Koepka.

Nová světová jednička začala o trochu lépe. Rory McIlroy zahrál v kole jediné birdie a naopak dvě bogey. Jenže na pětiparové jedničce a také na sedmnáctce zahrál eagle a dostal se tak na skóre -3.

Podobně hráli také Rafa Cabrera-Bello, Jason Day, Patrick Cantlay, Bryson DeChambeau či Patrick Reed. Několika světovým hráčům se ale úvodní kolo na Genesis Invitational hrubě nepovedlo.

Justin Thomas a Matthew Wolff hrají tři nad par, obrovské trápení poté potvrdil Francesco Molinari. Čtyřiadvacátý hráč světového žebříčku přitom díky birdie na desítce vyrovnal své skóre na even par, jenže od dvanáctky posbíral čtyři bogey. Je tak velmi pravděpodobné, že o víkendu znovu hrát nebude.