Bezuidenhouta v čele doplnil Ben Tarrio, Matuš si nepolepšil

Stanislav Matuš
Bezuidenhouta v čele doplnil Ben Tarrio, Matuš si nepolepšil

Domácí Christiaan Bezuidenhout zůstává v čele Dimension Data Pro-Am, nyní jej ovšem dělí se Španělem Santiagem Ben Tarriem. To Stanislav Matuš si nepolepšil a zítra jej zřejmě uvidíme v turnaji naposledy. 


Christiaan Bezuidenhout začal znovu velmi dobře a po pěti jamkách šel -3. Poté poprvé zachyboval a první devítku zakončil dalším bogey na devítce. 

Na druhé devítce ovšem už jen upisoval, konkrétně pět ran. Celkové skóre -17 jej tak znovu posunulo na první pozici, kterou nyní dělí se Španělem Santiagem Ben Tarriem. 708. hráč světa po perfektním kole za 63 dnes hrál o jednu ránu horší kolo a taktéž s první chybou v turnaji, konkrétně na pětiparové jedenáctce.

Bez chyby naopak turnajem, který se v prvních třech dnech hraje na třech různých hřištích, prochází nadále Australan Hillier (-11) a Jihoafričan Roos (-10).

Na skóre -9 se před víkendem nachází Marcel Siem a taktéž Ernie Els, naopak zřejmě poslední kolo v turnaji zítra čeká Stanislava Matuše. Jediný český zástupce v JAR dnes znovu zahrál tři birdie, k tomu ale přidal čtyři chyby. Se skóre +5 je tak aktuálně na děleném 155. místě a na cut ztrácí propastných 10 úderů.