Měření odpalu-Approach G80

Měření odpalu-Approach G80

UNIKÁTNÍ GOLFOVÁ POMŮCKA, TO JE GARMIN APPROACH G80, se kterým můžete trénovat odpaly na rangi a následně si svédovednosti s tímto „počítačem“ přenést do reálné hry na hřišti. Na více než 41 000 hřištích po celém světě nabízí funkce měření vzdáleností na fairwayi, ke greenu a překážkám a také digitální skórkartu. Měření tempa, techniky, vzdálenosti odpalu nebo možnost virtuální hry, to jsou funkce, které můžete využít při tréninku na
Můžete si jej vzít na driving range a použít jako tréninkový nástroj.


Approach G80 je jeden z nejúžasnějších produktů, jaké Garmin dosud pro hráče golfu připravil. Na hřišti nabízí běžné funkce golfových počítačů, jako je měření vzdálenosti, záznam hry nebo vedení digitální skórkarty. Můžete si jej ale vzít s sebou i na driving range a použít jako výjimečný tréninkový nástroj.

Při tréninku se Approach G80 položí před golfovou hůl, zhruba 30 cm od pozice míčku. Nakloníte ho tím, že ho podložíte jedním míčkem (má na něj mimochodem v zadní stěně těla připravenou prohlubeň). Vestavěný radar pak z této pozice dokáže sledovat pohyb hole a míčku a měřená data postupně zobrazovat na displeji.

Tréninkový režim přitom nezůstává jen u pouhého měření hodnot odpalu. K dispozici je několik režimů, které dělají trénink zábavnější. Od základního měření (Warm Up) přes trénink odpalů na konkrétní vzdálenost (Target Practice) a trénink tempa švihu (Tempo Training) až po virtuální hru na libovolném světovém hřišti (Virtual Round). Virtuální hru je možné pojmout i jako turnaj a vyzvat své přátele, aby přijali vaši výzvu a srovnali navzájem výsledky. Při hře umí Approach G80 zobrazit podrobnou mapu fairwaye, včetně důležitých vzdáleností k začátku/středu/konci greenu, překážkám, na layup, u doglegu nebo k libovolnému místu na cestě k vlajce. Je možné zobrazit i detailní pohled na green, přičemž si můžete jednoduše přesunout pozici vlajky podle aktuálního navrtání. Navíc je možné přizpůsobit měřené vzdálenosti tvaru terénu nebo zobrazit směr a vzdálenost k jamce i z míst bez přímé viditelnosti.

Approach G80 je kompaktní, dá se nosit s sebou v kapse, ale praktičtější je upevnit ho na golfový bag pomocí klipsu nebo karabiny, které jsou součástí balení. Je dále odolný proti vodě, takže se nemusíte bát nepřízně počasí. Váží necelých 120 gramů a ovládá se pomocí barevného dotykového displeje o úhlopříčce 3,5 palce a dvou tlačítek umístěných na boku.

Zařízení jsme měli možnost ještě před uvedením na trh otestovat na hřišti Albatross a měřená data vypadala vcelku dobře. I při opakovaných ranách potvrzoval Approach jako nejdelší ten odpal, který byl pocitově nejpovedenější. U několika odpalů na začátku testu jsme zkoušeli odpálené míčky zpětně přeměřit laserovým dálkoměrem a přesnost měření nás příjemně překvapila. Approach G80 je zajímavý pomocník pro hru i trénink. Samotný trénink se přitom nemusí omezit jen na driving range nebo cvičné jamky stejně dobře je možné G80 použít i s cvičnými míčky doma, pokud se tedy u vás najde kousek vhodného místa.