Po téměř čtyřech letech má Scott titul z PGA Tour, největší rival odpadl

PGA TOUR
Po téměř čtyřech letech má Scott titul z PGA Tour, největší rival odpadl

The Genesis Invitational ovládl Adam Scott, kterému na čtrnáctý titul v kariéře na PGA Tour stačilo finále odehrát za -1. Největší kandidát na titul Rory McIlroy totiž naprosto selhal. 


Očekával se tvrdý souboj o titul a hned první jamka napověděla, že duel to bude velmi vyrovnaný. Závěrečný flight totiž zahrál úvodní jamku za birdie, Harold Varner III navíc trefil eagle a na vedoucí trio se dotáhl.

Varnerovi ale nevyšel úvod druhé devítky, na úvodních dvou jamkách poztrácel tři rány a bylo jasno, že druhý titul z PGA Tour nezíská. Již na pětce se sesypala hra Rory McIlroye, jenž zaznamenal triple-bogey. Na následující jamce ztratil další ránu a nakonec tak světová jednička dělí až páté místo.

Scott na téže jamce zahrál dabláče a ve vedení tak byl poměrně nenápadný Matt Kuchar. Tomu ale pro změnu nevyšly úvodní tři jamky druhé devítky a titul tak přenechal Scottovi.

Na něj se postupně dotahovali Sung Kang, Max Homa, Joel Dahmen či Dustin Johnson, všichni ale nakonec chybovali. Scott na zmíněného dabláče zareagoval velmi dobře a v dalším průběhu upsal dvě rány. Definitivní pojistku zapsal na sedmnáctce, kde zaputtoval přesně do birdie.

Adam Scott se tak raduje ze svého čtrnáctého titulu z okruhu PGA Tour a svého prvního po téměř čtyřech letech.

A na závěr krátká zastávka u Tigera Woodse. Tomu finálové kolo absolutně nevyšlo. Na sedmnáctce zahrál z bunkeru parádní chip-in, na jedničce podruhé v turnaji trefil eagle. Kromě toho ale zapsal sedm bogey a jedno double-bogey. S výsledkem +11 tak skončil na posledním 68. místě.