Jedenáct ran! McIlroy na úvod deklasoval Johnsona

PGA TOUR
Jedenáct ran! McIlroy na úvod deklasoval Johnsona

Rory McIlroy vstoupil do turnaje WGC-Mexico Championship skvěle a se skóre -6 se ujal vedení. Skvěle turnaj rozehráli i Justin Thomas či Bubba Watson, to obhájce triumfu Dustin Johnson výrazně zklamal. 


Rory McIlroy hned na druhé jamce (startoval z desítky) zaskóroval eaglem, v dalším průběhu zapsal dalších pět birdie a chyboval jen jednou. Nevyužil sice krátký čtyřpar číslo 1, se skóre -6 se ale ihned dostal do čela a potvrdil tak svou neuvěřitelnou formu.

S jednou chybou a pěti birdie do turnaje odstartovali Justin Thomas a Bubba Watson, tři rány pod par hrají Bryson DeChambeau, Billy Horschel či Louis Oosthuizen.

V deístce se drží i anglické trio Casey - Hatton - Westwood, dva údery pod par mají na svém kontě taktéž Patrick Reed, Sungjae Im a Hideki Matsuyama.

Naopak hrozivý start za sebou mají Marc Leishman, Adam Scott, Jordan Spieth a Matt Wallace (všichni +3), Matt Kuchar (+4) či Graeme McDowell a Brandt Snedeker (oba +5).

Pět ran hned na úvod ztratil taktéž obhájce vítězství Dustin Johnson. Zahrát dokázal jediné birdie na své oblíbené jedničce. Kromě toho ale hned na své třetí jamce (taktéž start z desítky) zahrál double-bogey a dnes tak bude muset výrazně zabrat.