Devět birdie pro DeChambeaua, Reeda a van Rooyena, Johnson zůstává na svém

PGA TOUR
Devět birdie pro DeChambeaua, Reeda a van Rooyena, Johnson zůstává na svém

Rory McIlroy přišel v Mexiku o vedení, přehnalo se přes něj trio Bryson DeChambeau - Patrick Reed - Erik van Rooyen. Na svém naopak zůstává Dustin Johnson, který by o víkendu potřeboval k obhajobě titulu zázrak.


Erik van Rooyen odehrál famózní kolo s devíti birdie bez jediné chyby. Stejný počet zásahů zaznamenali taktéž Patrick Reed a Bryson DeChambeau, kteří ovšem jednou chybovali.

I tak se ale do samostatného čela dostal právě DeChambeau se skóre -11. Dvě rány na něj ztrácí Justin Thomas a Hideki Matsuyama, o další úder zpět je Rory McIlroy, který kolo zachránil až v závěru.

Po bogey na třináctce šel za +1, v závěru ale vybojoval tři birdie. V TOP 10 se udrželi i Paul Casey i díky skvělému bunker shotu nebo Tyrrell Hatton.

Na svém naopak zůstává obhájce titulu Dustin Johnson. Ani v pátek nijak neexceloval. Jedničku ke skórování nevyužil a ke dvěma birdie připsal stejný počet bogey.

Ranou dne a zřejmě i turnaje je zásah Sungjae Ima na tříparové sedmičce. Míček posoal Jihokorejec do vody, přesto neuvěřitelným způsobem skončil na greenu a dokázal uhrát par.