St. Andrews je něco, co jinde jako golfista nezažijete

St. Andrews je něco, co jinde jako golfista nezažijete


Golfová Mekka má, a vždy bude mít, co nabídnout.
Vydejte se k ní s Parade Golf! 


Jedna z otázek, které v Praze nejčastěji dostávám, je, co se za těch pět let od mého příjezdu do St. Andrews změnilo. Je toho mnoho, ale asi tou nejdůležitější zprávou je, že jsme jedna z mála společností, které získaly certifikaci autorizovaného poskytovatele služeb golfového klubu St. Andrews Links. V loňském roce bylo vybráno 90 obchodních subjektů, které mají garantované časy na jejich hřištích, krom jiného na slavném Old Course. Z celého počtu certifikovaných je 60 hotelů. Ti zbývající jsou tour operátoři, mezi něž patříme i my. Klub patří pod městskou správu a ta se rozhodla udělit oprávnění a startovní místa na svých hřištích jen těm, kdo jsou schopni nabídnout návštěvníkům tu nejlepší a ověřenou kvalitu.

Samozřejmě je možné si na Old Course zahrát i mimo oficiální poskytovatele, ale pouze formou loterie, kde se losují skupiny po čtyřech hráčích a cena je od letošního roku 200 liber za hráče a bez služeb kedíka. Podobné to je pak také pro ostatních šest hřišť, která pod tento nejstarší místní klub spadají.

Před několika málo lety jsem se rozhodl odletět naslepo do Skotska a zkusit své štěstí ve velkém golfovém světě. A dnes, po poměrně krátké době, jsme schopni klientům z celého světa poskytnout nejen ty nejkvalitnější služby, ale celé balíčky, které obsahují vysněný startovní čas na hřišti hostícím s malými výjimkami každých pět let nejstarší major sezony The Open.

Novinkou je také nové hřiště, které u nás letos otevře společnost Troon Golf. Pod svým managementem mají mimo jiné i hřiště Fairmont, Trump Turnberry nebo v Čechách Oaks Prague. V květnu se tak, o pár kilometrů blíž k Edinburghu, ale jen kousek od St. Andrews, otevře nová osmnáctka Dumbarnie Links z pera architekta Cliva Clarka. Tenhle links vás nenechá vydechnout a nabídne z každé jamky nádherné výhledy na moře. Sám jsem měl možnost si ho ještě před otevřením zahrát a musím prozradit, že bude stejně dobrý jako Kingsbarns. Možná o kousek lepší. Prostorem tady nešetřili a na každé jamce budete mít pocit, že tenhle kousek pobřeží patří jen vám.

Před dvěma lety jsme také začali spolupracovat s magazínem Golf Digest C&S a budeme pokračovat i v letošním roce. Vítězové tour se tak opět mohou těšit na cestu k nám. V ceně poukazu, který do hry nabízíme, je ubytování na tři noci v penzionu v centru města se snídaní, dvě hry na hřištích New Course a Eden, možnost zkusit loterii na Old Course, naše osobní pozvání na drink do klubovny St. Andrews Golf Club, založeného roku 1843, a prohlídku města.

Skotsko je nádherná země sama o sobě, ale St. Andrews je něco, co jinde jako golfista nezažijete. Je jiné svou atmosférou, historií, kolébkou golfu a whisky a je to jediné místo na světě, kde na ulici potkáte hráče z celého světa s bagem na zádech nebo lidi, kteří o ničem jiném než o golfu mluvit neumí.

Autor textu: ONDŘEJ PRAVDA
 
Sledujte PARADE GOLF I NA SOCIÁLNÍCH SÍTÍCH ! https://www.facebook.com/ParadeGolf
 

www.parade.golf

info@parade.golf

+420 739 014 411