Koronavirus zasáhl i Oman Open: Gagli i Molinari ale nakonec hrají

Koronavirus zasáhl i Oman Open: Gagli i Molinari ale nakonec hrají

Edoardo Molinari a Lorenzo Gagli byli před turnajem Oman Open posláni do karantény a z turnaje se museli odhlásit. Nakonec ale do prvního kola nastoupili. 


Na Oman Open startuje sedm italských hráčů, včetně Edoarda Molinariho a Lorenza Gagliho. Tato dvojice ale původně měla scházet. Oba hráči totiž byli posláni do karantény kvůli obavám z koronaviru.

"Je to nevysvětlitelné rozhodnutí. Vyloučeni z turnaje jsme byli jen my dva, ale já jsem přitom v Maskatu od neděle a během minulých dnů jsem byl v posilovně s desítkami jiných hráčů. Jedl jsem s nimi a cestoval s nimi autobusem. Pokud by existovalo riziko nákazy, pak by museli izolovat desítky golfistů a zrušit celý turnaj," uvedl k celému incidentu Gagli.

Gagli se vrátil do pokoje a podstoupil testy. Výsledky by měly být známé do dvou dnů, v pokoji nicméně měl zůstat až do středy a tím pádem by nestihl ani Qatar Masters.

"Cítím se dobře, jen jsem nachlazený," tvrdil dále Gagli. Do úvodního kola Oman Open nakonec vstoupil, stejně jako Molinari a dalších pět italských golfistů.