Im zopakoval páteční kolo a má první trofej z PGA Tour

PGA TOUR
Im zopakoval páteční kolo a má první trofej z PGA Tour

Předloni se stal nejlepším nováčkem na Korn Ferry Tour, loni už byl nejlepším nováčkem PGA Tour. A nyní slaví Sungjae Im svůj první titul. O jedinou ránu ovládl The Honda Classic. 


Ve finále selhal Rory Sabbatini, jenž se nakonec propadl na dělené 35. místo. Nad par nakonec hráli taktéž Ian Poulter či Shane Lowry. V červených číslech zůstalo jen šestnáct hráčů.

Mezi nimi Luke Donald (-1, T11.), Gary Woodland (-2, T8.) či Lee Westwood s Brendanem Steelem (-3, T4.). O titul si to ve vyrovnané partii rozdalo trio Im - Hughes - Fleetwood.

Kanaďan udělal jedinou chybu na šestnáctce, upsal čtyři rány a se skóre -5 byl dlouho lídrem v klubovně. Se stejným kolem jej o jednu ránu překonal Sungjae Im a zbývalo tak rozřešit situaci anglického golfisty.

Fleetwood po skvělém startu (dvě birdie na úvodních dvou jamkách) vypadal skvěle, poté ale přestal skóroval a tři bogey v průběhu znamenaly propad. Na sedmnáctce si ale dal Fleetwood parádním puttem do birdie šanci. A na posledním pětiparu měl po skvělé úvodní ráně šanci na to, že se druhou dostane na green.

Ránu ale zatáhl až do vody, místo birdie a play-off se tak rozloučil bogey, kvůli kterému spadl na samostatné třetí místo. Titul z The Honda Classic tak získal Sungjae Im, jenž se raduje na okruhu PGA Tour vůbec poprvé.