Rozhodil Fleetwooda řvoucí fanoušek? Angličan se nevymlouval

PGA TOUR
Rozhodil Fleetwooda řvoucí fanoušek? Angličan se nevymlouval

Rozhodující rána turnaje The Honda Classic Tommymu Fleetwoodovi nevyšla. Z fairwaye poslal druhou ranou míček do vody a s titulem se musel rozloučit. 


Tommy Fleetwood je v devětadvaceti letech hvězdou světového golfu, z PGA Tour ale titul nemá. Nyní jej měl na dosah, do finálového kola The Honda Classic startoval z první pozice.

Fleetwood měl vynikající úvod a díky dvěma birdie v řadě si vypracoval solidní náskok. Následně ale o tři údery přišel a když parádním puttem na sedmnáctce zaskóroval, dal si znovu šanci na titul.

Na pětiparové osmnáctce potřeboval alespoň birdie do play-off a po skvělé první ráně se zdálo, že by mohl atakovat i eagle přímo na vítězství. Fleetwood vzal pětku dřevo, ještě než ale stihl míček odpálit, ozvalo se pro obligátní “Get in the hole”.

Fleetwood ránu zatáhl a míček skončil ve vodě. Místo birdie se tak loučil bogey, které jej odsunulo až na třetí místo. V rozhovoru po finálovém kole se ale Angličan na nic nevymlouval.

"Nic mě neovlivnilo. Vymluvil bych se, kdyby ano," řekl Fleetwood, který tak žádný výkřik neslyšel a nejednalo se tak o faktor pokažené rány. 

"Tak to je. Opravdu jsem si ten okamžik užíval, když jsem kráčel po osmnáctce a měl jsem šanci vyhrát. Eagle by znamenal vítězství a díky birdie bych se dostal do play-off. Ale nestalo se. Jeden špatný úder a to je vše," doplnil sympatický rodák ze Southportu.