Johnson se bude soustředit na PGA Tour, do Tokia nepojede

PGA TOUR
Johnson se bude soustředit na PGA Tour, do Tokia nepojede

Dustin Johnson se jako první rozhodl ohledně letošního léta. Americký golfista odmítl možnost startovat na olympijských hrách v Tokiu, místo toho se bude soustředit na vrcholící boj ve FedEx Cupu. 


Již Brooks Koepka se nedávno nechal slyšet, že o neúčasti na olympiádě uvažuje. Nyní ale přišlo první jednoznačné odmítnutí. Postaral se o něj Dustin Johnson.

"Dustin věnoval olympiádě spoustu myšlenek, hodně jsme diskutovali o výhodách a nevýhodách," napsal manažer Johnsona David Winkle v e-mailu pro Golfweek.

"Nakonec rozhodly osobní preference a priority. Byl by poctěn být olympionikem, play-off FedEx Cupu je ovšem pro něj taktéž důležité. Měl už hodně blízko k zisku titulu a chce jej vyhrát dříve, než skončí jeho čas. A má pocit, že by neměl největší příležitost, kdyby cestoval do Tokia těsně před začátkem play-off," dodal Winkle.

V červenci se navíc bude hrát The Open v Anglii, v posledním týdnu v červenci následuje olympijský turnaj a již 13. srpna startuje play-off FedEx Cupu, tedy turnaje The Northern Trust. Po návratu z The Open si tak Johnson udělá volno.

Co se olympiády týče, Američané mají nyní čtyři místa pro hry v Tokiu. Johnsona by v tuto chvíli nahradil Patrick Reed. Je ale otázkou, jak se rozhodnou další golfisté včetně již zmíněného Brookse Koepky.