Skvělý vstup McIlroye do API, září i další Ostrované

PGA TOUR
Skvělý vstup McIlroye do API, září i další Ostrované

Rory McIlroy prožil povedený vstup do Arnold Palmer Invitational a se skóre -6 je na druhé pozici. Senzačně vede Američan Matthew Every, který se pokouší získat svůj třetí titul na tomto turnaji.


Matthew Every zaznamenal sedm birdie a díky bezchybnému kolu se ve večerních hodinách dostal přes Roryho McIlroye. Světová jednička sice začala bogey na své druhé jamce (start z desítky), ovšem poté už hrál jednu senzační ránu za druhou.

Na čtyřce zapisoval eagle a po něm ještě další dvě birdie. Úlohu favorita tak McIlroy zatím potvrzuje. Skvěle se vede i dalším Ostrovanům. Tyrrell Hatton a Graeme McDowell upsali čtyři rány, Ian Poulter a Matt Wallace tři a Matt Fitzpatrick dvě.

Trápil se naopak Tommy Fleetwood, jenž si tak zřejmě ani na Arnold Palmer Invitational nepřipíše svou první výhru na PGA Tour. Ve čtvrtek jednikrát nezaskóroval a s výsledkem +4 dělí 107. pozici.

Ještě hůže na tom jsou Phil Mickelson, Adam Scott a Henrik Stenson (všichni +5), thajská senzace jménem Jazz Janewattananond ztratila dokonce osm úderů.