Czech Masters se letos konat nebude, oznámil Petr Dědek

Czech Masters se letos konat nebude, oznámil Petr Dědek

Předseda představenstva promotérské společnosti RELMOST, a.s. Petr Dědek dnes oznámil, že kvůli nepředvídatelnosti šířícího se koronaviru se letos neuskuteční Czech Masters. 


Koronavirus pronikl do Evropy a v Česku se počet nakažených přiblížil počtu 70. Vláda republiky tak rozhodla, že v následujících dnech a týdnech budou zrušeny všechny akce, na kterých má být přítomno minimálně 100 lidí.

A ačkoliv se Czech Masters koná až v druhé polovině srpna, koronavirus výrazně a především negativně ovlivňuje přípravy na tento český golfový svátek.

Předseda představenstva promotérské společnosti RELMOST, a.s. Petr Dědek tak dnes oficiálně oznámil, že se tento turnaj letos konat nebude. A hrát se nebudou ani dvě akce v rámci Challenge Tour.

Oficiální vyjádření společnosti RELMOST, a.s.:

V souvislosti s globální koronavirovou epidemií a opatřeními v České republice, která se v zájmu ochrany zdraví stupňují, s čímž bezvýhradně souhlasíme, činí promotérská společnost RELMOST, a.s., exkluzivní partner European Tour v Česku nevyhnutelný krok.

Vzhledem k tomu, že vývoj a důsledky koronavirové epidemie nelze předvídat, rozhodli jsme se s předstihem pro řešení, které nás jako golfové promotéry a fanoušky velice mrzí, ale které je z důvodu rozsahu příprav turnaje, zachování korektních vztahů s obchodními partnery a všemi golfovými příznivci následující:

Zastavujeme přípravy a oznamujeme, že se golfový turnaj D+D REAL Czech Masters, který je součástí světové série European Tour, v roce 2020 konat nebude! Pro rok 2021 už máme rezervovaný termín 19. – 22. srpna.   

Zároveň oznamujeme, že se v roce 2020 nebudou v Česku ani na Slovensku konat námi pořádané turnaje série Challenge Tour – květnové Prague Golf Challenge, červnové D+D REAL Czech Challenge a červencové D+D REAL Slovakia Challenge. I v tomto případě obnovíme tyto akce v roce 2021.

Věříme, že přijmete toto rozhodnutí s pochopením a zachováte nám přízeň.

Petr Dědek
předseda představenstva
RELMOST, a.s.