Nebojte se koronaviru, golf vás ochrání!

Nebojte se koronaviru, golf vás ochrání!

Koronavirus vládne současnému světu a ani golf nezůstává imunní. Na rozdíl od běžných civilizačních chorob, které ohrožují prakticky každého golfistu (například infarkt poté, co vám po greenu běžící veverka sebrala míč mířící do jamky k prvnímu hole-in-one v životě), jsou ale golfisté vůči koronaviru chráněni více než běžná populace.


Zde vám nabízíme celkem 9 důvodů, díky nimž se golfisté obávaného viru bát nemusí. V podstatě tak navazujeme na nedávnou mediální kampaň České golfové federace, v níž bylo uvedeno celkem 18 bodů, proč by se měli lidé golfu věnovat.

  1. Někteří nepřejícní posměváčkové říkají, že golf není sport. A protože tedy není sportem, není důvod rušit golfové akce. Přiblížil se nám už i biatlon: postrádal diváky. My to na našich golfových turnajích známe...
  2. Na golfu nedochází k interpersonálním kontaktům, hráči jsou rozprostřeni po hřišti. Skoro všichni jsou si vzdáleni na stovky metrů. A když hrajete do stran a ne po fairwayi, což se stává dost často, jste si ještě vzdálenější. Někdy vás ochrání i hustý lesní porost.
  3. Na golfu se neschází najednou více lidí, na hřiště přijíždějí postupně a odděleni zase odjíždějí. Manželské páry, kdy jednomu hra šla a druhému ne, odjíždějí rozděleni ještě více.
  4. Současný počet hráčů v rekreačních turnajích bývá okolo 40. I kdyby se na turnaj přihlásilo více než 100 hráčů, pokud budou startovat postupně, nikdy se nesejdou. Na závěrečném vyhlašování vždycky zůstává jen pár těch, kteří zahráli dobře. Ostatní už dávno odjeli domů. Za současné situace tedy jejich neohleduplnost podporujeme.
  5. Hra probíhá na čerstvém vzduchu, často fouká, a tudíž je zde výskyt koronavirů malý. A pokud bude váš míček létat dostatečně prudce, pokud šviháte s velkou rychlostí, nějaké zbloudilé viry můžete dokonce ještě pobít. Golf brání zdraví celé republiky!
  6. Ačkoliv je golf pro někoho náboženstvím, ačkoliv hra má jisté prvky transcendentálního dialogu („Bože, proč já zase hraju jako idiot?!“), nejsme na Slovensku, kde mše zakázali. Náš golfista se drží hezky česky při zemi a chodí na golf střídmě: kouká totiž do peněženky.
  7. Na golf je možné vzít děti, hraní tedy řeší uzavření základních a středních škol. Stát ušetří: není potřeba čerpat příspěvek na pečovatelskou službu.
  8. Většina rozumných lidí na golfu vypíná své mobily, čímž si uchovává duševní zdraví; skrze média to občas vypadá, že čelíme katastrofě srovnatelné s vyhynutím dinosaurů.
  9. Golfisté se stejně nemohou nakazit, protože pacienty jsou již dávno.

Sepsal Andrej Halada za spolupráce Robina Drahoňovského, Golf Digest C&S