Island Green v 1. kole The Players: 38 birdie a jen tři míčky ve vodě

PGA TOUR
Island Green v 1. kole The Players: 38 birdie a jen tři míčky ve vodě

The Players jsme si užili jen jeden den. Přesto jsme pro Vás vypracovali zajímavou statistiku sedmnácté jamky TPC Sawgrass, tedy Island Green. Ve čtvrtek se na něm výrazně skórovalo a ve vodě skončili pouhé tři míčky. 


Sedmnáctou jamku si užilo celkem 143 golfistů. Jediný Louis Oosthuizen odstoupil z turnaje ještě na první devítce a na Island Green se tak nedostal.

143 hráčů jamku odehrálo a na green tak mířilo 143 míčků. Pouze tři míčky zamířily do vody, double-bogey tak zahráli Nick Watney, Adam Schenk a Andrew Landry.

Bogey do své skórkarty zapsalo celkem devět golfistů, konkrétně Sepp Straka, Dustin Johnson, Mackenzie Hughes, Russell Henley, Mark Hubbard, Talor Gooch, Matthew Every, Jordan Spieth a Jason Day.

Bezproblémový par uhrálo 93 golfistů, dalších 38 poté tuto jamku využilo ke skórování. Mezi nimi byli i Patrick Cantlay, Rafa Cabrera-Bello, Viktor Hovland, Graeme McDowell, Bryson DeChambeau, Matthew Wolff, Rory McIlroy, Kevin Na, Francesco Molinari, Paul Casey, Russell Knox či Sergio García.

Hole-in-one zahráno v prvním kole nebylo, přesto průměrné skóre z této jamky bylo v úvodní rundě 2,84. Turnaj byl nicméně po prvním kole zrušen a tato statistika se tak může pyšnit pouze přívlastkem "zajímavá".