Hovland sní o Ryder Cupu. Bude se ale letos vůbec hrát?

Hovland sní o Ryder Cupu. Bude se ale letos vůbec hrát?

Po prvním titulu na PGA Tour by Viktor Hovland rád okusil i atmosféru Ryder Cupu. O účasti boje mezi Evropou a USA už nějakou dobu sní, neustále se šířící koronavirus ale může vše dočasně zhatit.


Viktor Hovland triumfoval na Puerto Rico Open a připsal si svůj první triumf na PGA Tour. Teprve dvaadvacetiletý norský golfista se díky tomu dostal na 57. místo světového žebříčku a do TOP 20 evropských golfistů.

"Bylo by skvělé hrát Ryder Cup. Doufejme, že budu hrát dále dobře a dám si tak šanci být v týmu," prohlásil již po svém vítězství. "Díval jsem se na Ryder Cup jako na něco, co chci opravdu již dlouhou dobu," dodával Hovland.

Svými výkony na PGA Tour v posledních měsících si o nominaci opravdu řekl, sám Hovland se poté domnívá, že bodové duely mu jdou asi ze všeho nejlépe.

"Jsem opravdu velkým fanouškem systému match play. Řekl bych, že v takových zápasech hraji svůj nejlepším golf. Doufejme, že se tam můžu dostat a hrát dobře," dodal.

Je ovšem otázkou, zda vůbec k nějakému Ryder Cupu letos dojde. Hrát by se mělo od 25. do 27. září ve Whistling Straits ve Wisconsinu. Ve světě ale propukl koronavirus a očekává se, že do USA v brzké době ještě výrazněji vtrhne. Již se tak spekuluje o možném odložení na rok 2021.