Říjnové CENY HOTELŮ V AUGUSTĚ vyletěly nahoru. Také si myslíte to, co my?

PGA TOUR
Říjnové CENY HOTELŮ V AUGUSTĚ vyletěly nahoru. Také si myslíte to, co my?

NENÍ TO ANI týden, co prezident golfového klubu Augusta National Fred Ridley ohlásil, že The Masters se odkládá z důvodu šíření koronaviru. Celá golfová společnost to přijala s povděkem, už jen z důvodu, že The Masters nebylo kompletně zrušeno a samozřejmě se objevily spekulace, kdy tedy vlastně bude pořádáno.


Ačkoli Augusta žádné prohlášení i novém datu „prvního“ majoru sezony nevydala, na sociálních sítích se hned objevila řada spekulací. Několik lidí ihned sdílelo mnoho sdělení o zrušení jejich hotelové rezervace, kterou si dříve objednali na začátek října. Právě během minulého týdne byla řada hostů upozorněna, že jejich rezervace na tento termín byla bez udání důvodu zrušena.

Většina z těchto rezervaci byla původně potvrzena za standardní říjnové ceny, které se v tomto období běžně pohybují pod sto dolarů za noc. Pokud by se ovšem v tomto termínu mělo konat The Masters, hotely by si okamžitě účtovaly mnohonásobně více.

A očividně se tak začíná dít. V pátek ráno jsme se pokusili pokoj na poslední tři říjnové týdny v Augustě v hotelu Fairfield Inn and Suites rezervovat. Zjistili jsme, že by nás týdenní pobyt stál… hádejte kolik… 10 493 dolarů. Jen pro zajímavost, ve stejném období, pokud by se The Masters nekonalo, by stejný týdenní pobyt stál pouhých 623 dolarů.

Stejně tak bylo ohlášeno, že ceny v hotelu Residence Inn v Augustě poskočily ze 139 dolarů za noc na 999. Ecco Suites hotelu ze 79 dolarů na 650 dolarů a v hotelu Knights Inn ze 49 na 449 dolarů.

Zbytek tohoto matematického cvičení – pokud si chcete také zapátrat – už necháme na vás, ale za tímto dramatickým nárůstem cen by opravdu říjnové konání The Masters být mohlo.

A pokud ne, je to alespoň malá záhada a další důvod, čím se v dnešní době na sociálních sítích zabavit.