Nejdůležitější je zdraví, souhlasí s odložením olympiády Spilková

Klára Spilková
Nejdůležitější je zdraví, souhlasí s odložením olympiády Spilková

Na olympijské hry v Tokiu se Klára Spilková těšila, rozhodnutí odložit tento sportovní svátek ale naprosto podporuje. Nejdůležitější je podle Spilkové zdraví a brzký návrat k normálnímu životu. 


Nedalo se nic dělat, olympijské hry v Tokiu se letos konat nebudou. Klára Spilková ve svém prohlášení uvedla, že jde o správný a nevyhnutelný krok.

„Některé věci nemůžete ovlivnit. Vzhledem k vývoji posledních týdnů se s tím dalo počítat. Do poslední chvíle doufáte, že se situace zlepší, ale v tomto případě se nedá nic dělat. Teď jsou mnohem důležitější priority. Je to správný krok, nebylo vyhnutí," uvedla naše nejlepší golfistka.

Spilkové je líto také to, že letos nebude moci reprezentovat svou zem. „U nás v golfu je to naštěstí trochu jiné než v ostatních sportech. Samozřejmě, že olympiáda je vrcholná sportovní událost, ale my máme v golfu spoustu dalších velkých turnajů. Olympiáda je však něco speciálního, reprezentuji při ní naši zemi, nejen sebe. Výjimečné to bylo pro mě také v tom, že jsem mohla být u návratu golfu na olympijské hry v roce 2016."

Zároveň ale bude Spilková více motivovaná, závěrem poté popřála lidem hodně zdraví. „O to větší motivaci budu mít se připravit a kvalifikovat na olympijský turnaj v roce 2021. Přeji nám všem hlavně zdraví. To je nejdůležitější, vrátit se k normálnímu životu, k němuž bude pak patřit také olympiáda. Věřím, že to bude ještě větší oslava sportu a života než kdykoli předtím, protože svět se určitě změní,“ dodala Klára Spilková.