Osmnáct let od senzačního vítězství Craiga Perkse na The Players

PGA TOUR
Osmnáct let od senzačního vítězství Craiga Perkse na The Players

Novozélanďan Craig Perks do golfového světa udělal díru jedinkrát - vítězstvím na The Players v roce 2002 se ale výrazně zapsal do historie. 


Craig Perks se stal profesionálem v roce 1993, kariéru poté ukončil o čtrnáct let později. Celkem si zahrál šest majorů, pouze dvakrát ale prošel cutem.

Na žebříčku byl nejvýše v roce 2002, konkrétně na 61. pozici. A právě na rok 2002 má tento Novozélanďan nejkrásnější vzpomínky. Perks totiž ovládl na PGA Tour jediný turnaj, jednalo se ale o The Players, tedy "pátý major".

V Ponte Vedra Beach nepanovaly ideální podmínky a pod par hřiště se dostalo jen osmnáct hráčů. Například Tiger Woods a Jim Furyk upsali jedinou ránu a obsadili dělené čtrnácté místo, dělenou čtvrtou příčku poté vybojoval Sergio García.

K senzačnímu titulu měl namířeno právě Perks, jenž pět jamek před koncem vedl. Na druhé pozici se nacházel zkušený Stephen Ames, který dokončil turnaj na skóre -6.

Perks ovšem na dvou po sobě jdoucích jamkách zahrál bogey a na závěrečných třech musel zaskórovat. A povedlo se mu to dokonale. Na šestnáctce pitchem zavěsil eagle, na sedmnáctce proměnil dlouhý putt do birdie a na osmnáctce se dalším pitchem propracoval k paru. 

Druhého Amese tak porazil o dva údery a vybojoval svůj jediný titul na PGA Tour. Tiger Woods poté mohl jen prohlásit: "You´re unbelievable. Absolutely unbelievable." Překladu netřeba.

Od tohoto památného momentu před dvěma dny uplynulo osmnáct let.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

On this day in 2002: @TigerWoods needed only two words to describe @cperks324's finish at @theplayerschamp, "You're unbelievable."

Příspěvek sdílený PGA TOUR (@pgatour),