Podle Fleetwooda by bylo odložení Ryder Cupu spravedlivé

Podle Fleetwooda by bylo odložení Ryder Cupu spravedlivé

Zatímco první majory nové sezóny se již odložily, o osudu Ryder Cupu dosud rozhodnuto nebylo. Pokud by ovšem rozhodoval Tommy Fleetwood, prestižní duel Evropy a USA by přeložil. 


V roce 2018 na Le Golf National byl Tommy Fleetwood jednou z ústředních postav drtivého vítězství evropského výběru. Spolu s Francescem Molinarim vytvořil nezapomenutelnou dvojici a toto duo získalo všechny čtyři body.

Fleetwood by si Ryder Cup zahrál zcela jistě i letos, jelikož po skvělých výkonech vévodí evropskému žebříčku. Anglický golfista by nicméně byl rád, aby se Ryder Cup kvůli pandemii koronaviru přesunul na rok následující.

"Z pohledu spravedlnosti si myslím, že kvalifikační proces by měl probíhat v plném proudu. Řekl bych, že by bylo lepší jej posunout o rok," prohlásil Fleetwood pro Sky Sports News.

"Hrát Ryder Cup po tom, co se děje, by mohlo být úžasným bodem obratu. Je to nicméně obtížné a já o tom nerozhoduji," pravil dále Fleetwood.

Odloženy jsou i úvodní majory sezóny a momentálně se neví, zda se uskuteční. "Kdo ví, co se stane, až se z toho dostaneme a svět půjde dále. Každý sport toho bude mít hodně na práci," dodal Angličan.