R&A The Open nezrušila, ve hře jsou stále všechny možnosti

PGA TOUR
R&A The Open nezrušila, ve hře jsou stále všechny možnosti

Ve středu se objevily zprávy, že 149. ročník The Open v  Royal St. George's byl zrušen. R&A tuto informaci popřela, ve hře nadále zůstávají všechny možnosti. 


The Open nebylo v harmonogramu golfové sezóny naposledy během druhé světové války. Od té doby se na Ostrovech vždy hrálo. Letos mělo The Open hostit hřiště Royal St. George's od 16. do 19. července.

Včera se nicméně objevila zpráva, podle kterého se The Open neuskuteční a nebude ani přeloženo. Zrušeno mělo být kvůli pojistné smlouvě, která chrání organizaci před globální pandemií. Podobně to má i All England Club, který již zrušil tenisový svátek a třetí grandslam sezóny, Wimbledon.

R&A nicméně dnes uvedla, že ve hře jsou stále všechny možnosti a 149. ročník The Open tak zatím zrušen nebyl. Společnost dodala, že pokud budou další aktuální zprávy, ihned se vyjádří.

Ve hře je tak odložení, odehrání v původním termínu, či kompletní zrušení akce. Po přeložení Masters a PGA Championship se jedná i o U.S. Open. Očekává se, že USGA poslední major sezóny taktéž odloží.