Ředitel European Tour Pelley přiznal: Očekávejte zásadní změny

Ředitel European Tour Pelley přiznal: Očekávejte zásadní změny

James Corrigan z The Telegraph přinesl zásadní zprávu generálního ředitele European Tour Keitha Pelleyho. Podle něj máme v nejbližších týdnech a měsících očekávat zásadní změny. 


Kvůli pandemii koronaviru se muselo zrušit nebo přeložit již 14 turnajů European Tour. Očekává se navíc, že odložených či zrušených turnajů bude daleko více.

Generální ředitel Keith Pelley navíc potvrdil, že European Tour se v následujících měsících výrazně změní. Zprávu přinesl novinář James Corrigan z The Telegraph.

"Naše Tour zaznamenala v posledních letech významné období růstu, co se finančních prostředků týče, herních příležitostí i celkového standardu našich akcí. Dopad koronaviru tuto rychlou dynamiku zastavil a bude vyžadováno, abychom přehodnotili mnoho prvků," uvedl Pelley na úvod svého prohlášení.

"Proto byste měli být připraveni, že až budeme pokračovat ve hře, rozvrh i infrastruktura turnajů by mohla vypadat radikálně odlišně od toho, na co jste byli zvyklí," upozornil Pelley.

"Salonky pro špičkové hráče a další věci budou mít pravděpodobně jiný vzhled. Tedy pokud vůbec budou. Finanční prostředky se budou pravděpodobně také lišit. Pandemie bude mít značný finanční dopad, stejně jako na naše partnery. A to jak v oblasti sponzorství, tak v oblasti vysílání," doplnil.

Pelley taktéž nastínil, že by se v Evropě mohlo poprvé hrát v úvodu září. Je také možné, že se během jednoho týdne budou hrát dva turnaje, během dvou týdnů by se tak například ve Velké Británii mohly odehrát až čtyři různé podniky.