Spilková a její měsíc doma: Pomoc jiným a už také golf

Klára Spilková
Spilková a její měsíc doma: Pomoc jiným a už také golf

Klára Spilková tráví vynucenou herní přestávku doma v Praze, kde se již měsíc snaží udržovat ve fyzické i psychické kondici a připravovat na návrat k turnajům LPGA. 


Profesionální okruh ruší či postupně odkládá akce, včetně kategorie major. V revidovaném kalendáři má eventuální restart sezony datum 15. června, což však nelze garantovat. Jisté je pouze odložení olympijských her na příští rok.

Nejlepší česká golfistka využívá momentálně k přípravě nový areál PGA National Czech Republic v Oaks Prague. Zároveň se zapojuje do různých projektů, které mají společný cíl: pomoci těm, kteří to nyní potřebují.

Spolu s Českou golfovou federací, Asociací golfových hřišť a společností TeeTime se Klára zapojila do nové otevřené platformy charitativní pomoci „Hrajeme a pomáháme“. Jde o pokračování předchozí úspěšné akce „Hrát budeme, teď pomáháme“, ovšem s přesahem přes období pandemie.

První částí je akce „Když hvězdy pomáhají.“ Jde o hru na osmnácti jamkách ve dvojici, kde je členem sportovní, herecká či jiná významná osobnost. Balíček v ceně 5000 korun obsahuje green fee, na které přispívá konkrétní hřiště. Sponzorem balíčku může být kdokoli, kdo má oprávnění ke hře. Výtěžek z akce je určen Fondu pomoci zdravotní péči, který pomáhá nemocnicím udržovat potřebnou kapacitu lůžek pro pacienty s těžkým průběhem nemoci Covid-19.

Klára také ve spolupráci s ČGF natočila videa pro projekt Se školou na golf a svou účastí ve videochatu podpořila iniciativu trenéra Marka Nového a jeho akademie. Rovněž se přidala k charitativní akci „Přilož ruku k dílu“ pro děti postižené nemocí SMA.

Společnost Teraspa do akce zapojila také hokejistu Jakuba Voráčka, tenistu Radka Štěpánka, házenkáře Filipa Jíchu, basketbalistu Tomáše Satoranského, fotbalistu Tomáše Vaclíka a atleta Romana Šebrleho. Jde o křišťálový model, který znázorňuje ruce, podporující se navzájem, a držící srdce na bukovém základu s křišťálovou deskou a podpisy všech sportovců, kteří figurují ve videu (včetně toho Kláry Spilkové). Dílo získá ten, kdo na transparentní účet vedený pod jménem „Život dětem“ pošle do konce července největší částku.

Kláru nesmírně těší, že může podat pomocnou ruku tam, kde je to třeba. Nabídla také dalším partnerům, že se zapojí do jejich charitativních akcí. Hráčka děkuje všem za podporu, které si velmi váží, a rovněž všem přeje pevné zdraví a mnoho sil se co nejlépe vyrovnat s nenadálou situací.

www.klaraspilkova.eu