Jak by mohl vypadat letošní program Tigera Woodse?

Tiger Woods
Jak by mohl vypadat letošní program Tigera Woodse?

PGA Tour už svůj plán na zbytek letošního roku oznámila. Nyní se web Golf Channel pokusil odhadnout, jak by mohl vypadat rok 2020 v podání Tigera Woodse. 


Na okruhu se Tiger Woods naposledy objevil 16. února při závěrečné rundě The Genesis Invitational. Od té chvíle už jsme jej v akci neviděli. PGA Tour je nyní zastavena, již ale oznámila, jak by měl kalendář akcí vypadat.

Web Golf Channel se nyní podíval na to, kolik turnajů by v letošní sezóně mohl odehrát právě Tiger Woods. Je zcela zřejmé, že Woods nebude chybět na všech třech majorech, bude tak hrát PGA Championship, U.S. Open i Masters.

Woods zcela jistě neopomene ani Ryder Cup. Tedy za předpokladu, že se do něj přímo probojuje, nebo jej nominuje kapitán Steve Stricker. Vynechat by neměl ani Hero World Challenge, který pořádá pro osmnáct hráčů na Bahamách.

Velmi pravděpodobný je i jeho start na Memorialu, červencovou akci Jacka Nicklause by vynechat rozhodně neměl. Otázkou je play-off FedEx Cupu. Díky výhře na Zozo Championship by měl absolvovat Northern Trust a BMW Championship, při závěrečném Tour Championship bude záležet na bodech.

S otazníkem jsou turnaje WGC-FedEx St. Jude Championship a Zozo Championship. Prvně jmenovaný se koná jen týden před prvním majorem sezóny a startovat na St. Jude by znamenalo hrát třikrát během jednoho měsíce.

Zozo Championship má pro Woodse speciální nádech. Loni zde vyrovnal rekord v počtu vítězství na PGA Tour, letos by tak měl obhajovat. Je ale otázkou, jaká pravidla karantény a podobně budou platit v Japonsku. Mohlo by nicméně jít o generálku na Masters, v Augustě se ale bude až za další tři týdny.

Ještě menší šance je u turnajů Charles Schwab Challenge a RBC Heritage. V Colonialu hrál naposledy v roce 1997, na Heritage v roce 1999. Těmito turnaji ale začne obnovená sezóna a Woods by tak mohl být nakloněn alespoň na jednom z nich startovat.

V plánu naopak nejsou 3M Open, Wyndham Championship, Safeway Open, CJ Cup, WGC-HSBC Champions, Houston Open a Mayakoba Classic. Tyto turnaje kolidují s těmi dalšími, nebo jsou velmi blízko k majorům či Ryder Cupu.

Bez šancí jsou poté Travelers Championship, Rocket Mortgage Classic, John Deere Classic, Sanderson Farms Championship, Shriners Hospitals for Children Open a RSM Classic. Na těchto místech nestartoval Woods od roku 1998.