Välimäki si zahrál s hvězdou NHL

Välimäki si zahrál s hvězdou NHL

Nedávno oslavil finský golfista Sami Välimäki senzační vítězství na European Tour, nyní si doma zahrál osmnáctku s hvězdou National Hockey League. 


Ještě nedávno byl Sami Välimäki pouze amatér, nedávno ale triumfoval na Oman Open a připsal si svou první výhru na European Tour. Välimäki je také dlouholetý přítel finského hokejisty Patricka Laineho, se kterým si nyní zahrál exhibiční osmnáctku.

Hrálo se Rock Course pár kilometrů od města Tampere. V důsledku nynější situace ale celý flight poctivě dodržoval přísná pravidla. "Jeden můj kamarád má svůj golfový klub a dal mi možnost zahrát si se Samim. Důležitá byla pravidla o dostatečné vzdálenosti. Poučili nás o všem a vše jsme také dodrželi. Bereme to vážně a chceme být tím správným příkladem," uvedl Laine s tím, že na hřišti nebyl žádný člen médií a ani žádný divák.

Souboj dopadl podle očekávání, zvítězil profesionální golfista. Laine si ale odpoledne užil.

"Drive byl v pohodě, ale hra poblíž greenu mi nešla. Měl jsem pár dobrých ran, ale třeba na první jamce jsem dal pětiputt. To bylo hrozné. Chyběla mi konzistence, je vidět, že už jsem to dlouho nehrál. Počasí nebylo ideální, ale užili jsme si to," zhodnotil Laine.