Ryder Cup bez diváků? Jedna z možných variant

PGA TOUR
Ryder Cup bez diváků? Jedna z možných variant

Že by se letošní Ryder Cup ve Whistling Straits odehrál bez fanoušků? I to je podle generálního ředitele PGA of America Setha Waugha možné. 


Ano, první čtyři turnaje obnovené sezóny PGA Tour budou bez diváků. Na to už se pomalu připravujeme. Ale že by fanoušci chyběli i na Ryder Cupu, který je na programu od 25. do 27. září?

Generální ředitel PGA of America Seth Waugh to připustil. Konkrétně v rozhovoru pro WFAN Radio Show. "Je těžké si to představit bez fanoušků. Začali jsme mluvit o tom, zda je možné vytvořit nějaký virtuální zážitek pro fanoušky. Pokudíme se být tak kreativní, jak je to jen možné. Upřímně řečeno je ale třeba určit, zda je možné odehrát Ryder Cup bez fanoušků, nebo nikoliv," uvedl Waugh.

 

Sám Waugh se v současné chvíli stará především o PGA Championship. Se svými kolegy má hned tři plány. Odehrát major s diváky, bez diváků, či jej zrušit. 

PGA Championship se má uskutečnit od 6. do 9. srpna v TPC Harding Parku v San Franciscu, v současné chvíli ale panuje značná nejistota. Guvernér státu Kalifornie Gaving Newsom totiž uvedl, že hromadná shromáždění jsou v létě nepravděpodobná.