Wood souhlasí s McIlroyem: Atmosféra na Ryder Cupu je ohromující

Wood souhlasí s McIlroyem: Atmosféra na Ryder Cupu je ohromující

Chris Wood by se letos do evropského týmu pro Ryder Cup pravděpodobně nedostal, k aktuální situaci se nicméně vyjádřil podobně jako nynější světová jednička Rory McIlroy. 


Chris Wood dosud startoval na jediném Ryder Cupu, konkrétně před čtyřmi lety na Hazeltine. V pátek dostal volno, v sobotu vybojoval bod ve foursomu společně s Justinem Rosem a v neděli poté o jednu jamku podlehl Dustinu Johnsonovi, tehdejší světové jedničce.

Letos by se Wood na Ryder Cup nepodíval, přesto se ale rozhodl podělit o svůj názor na pořádaní letošního ročníku ve Whistling Straits. Ten se totiž může odehrát bez diváků, s čímž podobně jako Rory McIlroy vůbec nesouhlasí.

"Bez diváků absolutně nevidím možnost, že by Ryder Cup mohl produkovat stejnou úroveň dramatu. Je to atmosféra jako žádná jiná, bez fanoušků by to nebylo stejná a je to vitrína našeho sportu," prohlásil Wood pro SkySports News.

"Jdete na první týčko a vše se otřásá. Nemyslím si, že uvidíte ty pravé emoce hráčů, když je nebudou mít s kým sdílet. To vše je součástí toho dramatu," myslí si.

Atmosféra podle Wooda navíc ovlivňuje hru všech hráčů. "Jistě, co se adrenalinu týče, máte pocit, že když jste v tom prostředí, přidá Vám to 20 yardů na drivu nebo 10, když hrajete osmičkou železem. Na druhé straně máte krátký putt a pomyslíte si: ´jestli to nedám, budu zatlučen, až budu odcházet z greenu´. Není pochyb o tom, že dav hraje obrovskou roli," dodal Chris Wood.