Dosavadní lídři hlavních statistik PGA Tour

PGA TOUR
Dosavadní lídři hlavních statistik PGA Tour

Průměrný počet ran na kolo, délka drivu, počet jamek na jeden eagle či přesnost z týčka. Kteří hráči vévodí letos těmto statistikám?


V zastavené sezóně se dosud odehrálo 22 turnajů a PGA Tour poznala 20 vítězů. Dvakrát dokázali získat titul pouze Justin Thomas a Brendon Todd.

Hned sedm hráčů se radovalo letos z premiérového titulu. Hned první turnaj nové sezóny ovládl Joaquin Niemann, následoval jej Sebastian Muňoz a poté se dočkali i Lanto Griffin, Tyler Duncan, Viktor Hovland, Sungjae Im a Tyrrell Hatton.

Co se statistik týče, nejlépe je na tom Rory McIlroy. Ten pro sebe získal WGC-HSBC Champions, zároveň byl desetkrát v TOP 10 a vévodí statistice ve skórování. V průměru totiž zahraje kolo za fantastických 68,44 ran.

Bryson DeChambeau v létě pracoval především na své tělesné stránce a výsledkem je prvenství v drivech. Průměrně se DeChambeau dostane na 321,3 yardu.

Dustin Johnson po zranění a operaci zatím nevyhrál, jedním primátem se ale pyšnit může. V průměru každou jednačtyřicátou jamku promění v eagle. Nejvíce eaglů má letos na svém kontě ale Collin Morikawa, konkrétně dvanáct.

V přesnosti drivů je na čele překvapivě Jim Furyk, fairwayi zasáhne více než čtyřikrát z pěti pokusů (80,38 %). Co se puttování týče, nikdo letos nemá na Louise Oosthuizena. Ten na každou jamku potřebuje jen 1,36 puttu. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Leading the way. #️⃣☝️

Příspěvek sdílený PGA TOUR (@pgatour),