Sedmý ročník WGM Czech Open v Berouně se neuskuteční

Sedmý ročník WGM Czech Open v Berouně se neuskuteční

Turnaj WGM Czech Open, který se letos měl hrát v termínu 31. 7. - 2. 8. 2020 opět na hřišti v Berouně, se letos neuskuteční. Tradiční golfový podnik s dotací 600 tisíc korun prioritně určený pro české hráče, profesionály a i amatéry, se měl hrát již posedmé. Důvodem jeho zrušení není ale pouze aktuální koronavirová pandemie.


„Nebylo to pro mě snadné rozhodnutí, ale sedmý ročník turnaje WGM Czech Open se letos hrát nebude. Tím odpovídám na četné dotazy z poslední doby,“ oznámil Pavel Suchánek, majitel promotérské společnosti WGM a pořadatel turnaje.

Aktuální situace a řada omezení související s koronavirovou pandemií ale byly jen jedním z důvodů zrušení turnaje. „Konečné rozhodnutí se nerodilo snadno, ale nakonec ho uspíšila reakce obou tuzemských golfových federací, partnerů a jejich přístupu k turnaji. Turnaj končí částečně kvůli neochotě eventuálních partnerů se na turnaji podílet, částečně proto, že pracuji na novém projektu mimo golf, ale tím hlavním je víc než vlažný přístup České golfové federace, která při hodnocení loňských turnajů na ten berounský – dle slov jednoho ze svých představitelů – jednoduše zapomněla. A druhým hlavním důvodem je absolutní nezájem ze strany české PGA,“ prozradil Pavel Suchánek hlavní důvody toho, proč se letos turnaj neodehraje.

Turnaj se poprvé hrál v roce 2014. Od začátku jako čtyřkolový a s dotací 600 000 Kč, z níž si vítěz „odkrojil“ 200 tisíc korun. To, co se během let také neměnilo, bylo dějiště turnaje – hřiště Beroun GC. „Chápu, že bez sponzorů a další podpory se v jednom nedá takový turnaj utáhnout. Byli jsme rádi součástí tohoto projektu a věříme, že se turnaj formátu „open“ u nás opět objeví,“ přál si prezident Beroun GC Vojtěch Matějček.

Prvním vítězem v roce 2014 se stal Martin Příhoda, po něm následovali Filip Mrůzek, Ondřej Lieser, Petr Nič, opět Mrůzek, který jako jediný na turnaji zvítězil dvakrát, a naposledy loni triumfoval Jan Cafourek.

Zda jde o definitivní konec turnaje, nebo se v budoucnu opět objeví v golfovém kalendáři, není momentálně jisté. „Nikdy neříkám nikdy. Jedinou jistotou je, že letos se hrát nebude. Máme za sebou šest skvělých let s krásným turnajem, jehož kvalita a úroveň každý rok rostla. Dík za to patří všem, co se na jeho organizaci podíleli, včetně hráčů. A jestli se turnaj vrátí? Uvidíme,“ uzavřel Pavel Suchánek.

Kontakty pro další informace:

Pavel Suchánek: pavel.suchanek@wogoma.cz