Dvanáct voleb pro kapitána? Podle Harringtona to reálné není

PGA TOUR
Dvanáct voleb pro kapitána? Podle Harringtona to reálné není

Ještě nedávno Pádraig Harrington prohlašoval, že mu nedělá problém vybrat si pro Ryder Cup osobně všechny hráče. Nyní ale přiznal, že takový scénář neexistuje. 


Pádraig Harrington, kapitán evropského výběru pro Ryder Cup 2020, nedávno hlásil, že je klidně připraven vybrat si všechny hráče pro Ryder Cup sám.

Takový scénář ale nyní není vůbec na stole, což přiznal pro anglický deník The Times. "Mohu Vám říci, že neexistuje žádný scénář, ve kterém si vybírám sám 12 hráčů," řekl.

Momentálně se zdá, že evropský tým bude mít 9 hráčů automaticky kvalifikovaných a 3 hráče bude Harrington vybírat. Steve Stricker bude mít klasicky čtyři možnosti, ve hře je ale varianta, že i Harrington dostane čtvrtou možnost.

Kvůli nynější pandemii je ale situace značně zamotaná. Mimo automatickou kvalifikaci jsou Justin Rose, Paul Casey, Henrik Stenson, Sergio García, Lee Westwood či Francesco Molinari. V současném stavu by se naopak na Whistling Straits dostali Bernd Wiesberger či Victor Pérez.

Co se hraní bez diváků týče, Harrington není proti. Tedy za předpokladu, že to bude nezbytně nutné. "Budou hrát za hrdost a za Evropu v televizi - to je stále velká věc. Myslím, že chápeme své místo na světě o něco více. Ale pokud by se hrálo bez diváků, pro hráče by to nepředstavovalo žádný problém," uzavřel interview trojnásobný major šampion.