Získat kartu na PGA Tour? Pro hráče z nižší kategorie to letos bude téměř nemožné

PGA TOUR
Získat kartu na PGA Tour? Pro hráče z nižší kategorie to letos bude téměř nemožné

Žádný hráč, který má letos kartu na PGA Tour, o svou pozici nepřijde. Kvůli pandemii koronaviru se ale výrazně omezí cesta k získání tohoto privilegia. 


Kdo neskončí v TOP 125 v rámci FedEx Cupu, ztratí svou kartu na PGA Tour. Tak je tomu obvykle, letos je ale situace jiná. Vedení PGA Tour oznámilo, že žádný hráč o kartu kvůli pandemii koronaviru nepřijde.

Pokud daný hráč skončí mimo elitní výběr, obdrží kartu i na příští rok. Naopak získat toto privilegium bude ještě těžší, než tomu dosud bylo.

Z Korn Ferry Tour se mezi nejlepší podívá každým rokem 30 nových hráčů, letos ale půjde jen o desítku vyvolených. Ti navíc obdrží jen kartu s omezeným statusem. Zahrají si tak na méně významných podnicích nebo na akcích, které kolidují s majory či turnaji WGC.

Podle slov jednoho z hráčských agentů "se okruh snaží ochránit hráče, kteří nemohou odehrát celou sezónu." Dodejme, že letos neproběhne ani Q-School.

Letošní ročník FedEx Cupu by měl být obnoven 6. června, hrát by se měl Charles Schwab Challenge. Korn Ferry Tour by měla startovat o pět dní později dosud nejmenovaným turnajem na TPC Sawgrass.