Scheffler má první vítězství v roce 2020

PGA TOUR
Scheffler má první vítězství v roce 2020

V Texasu se uskutečnil tříkolový turnaj Maridoe Samaritan Fund Invitational, do kterého nastoupili Scottie Scheffler, Viktor Hovland či Will Zalatoris. A z vítězství se radoval prvně jmenovaný. 


Třiadvacetiletý nováček PGA Tour v Texasu zvítězil o jednu ránu před Willem Zalatorisem, který je členem Korn Ferry Tour. O další ránu zpět skončil Nor Viktor Hovland, jenž si tříkolový turnaj zahrál také. 

Hrálo se v Maridoe Golf Clubu v Carrolltonu a součástí bylo celkem 78 hráčů rozdělených do tří kategorií. Scheffler zahrál skvělé první kolo a ačkoliv po druhé rundě přišel o samostatné prvenství, ve třetím kole znovu zářil. Především na druhé devítce.

Se skóre -9 tak mohl oslavit své první vítězství v novém roce. "Porazit své kamarády je vždy zábavné. Měl jsem dobrou druhou devítku, podařilo se mi několik dobrých ran a bylo z toho skoro vždy birdie. Rád vyhrávám, ať jde o cokoliv," uvedl Scheffler pro GolfChannel.

Scheffler obdržel šek na 9 tisíc dolarů, ten ale daroval do fondu Maridoe pro kedíky. Celkově do tohoto fondu bylo vybráno více než 20 tisíc dolarů. "Rozhodně jsem rád, že jsem sem přišel a získal nějaké peníze pro dobrou věc," dodal rodák z Dallasu.

Ze všech hráčů skončilo pod parem hřiště jen šest golfistů. Kromě zmíněné trojice ještě Harry Higgs, Austin Eckroat a Travis Vick.