Koepka očekává drsné Masters: Pětipary budou druhou ranou nedosažitelné

PGA TOUR
Koepka očekává drsné Masters: Pětipary budou druhou ranou nedosažitelné

Brooks Koepka pro Dan Patrick Show potvrdil svůj úmysl startovat na Charles Schwab Challenge a následně spekuloval, jak by letos mohlo vypadat "podzimní" Masters. 


Brooks Koepka pro Dan Patrick Show hovořil o svém úmyslu hrát v Colonialu. Právě turnajem Charles Schwab Challenge odstartuje zbytek letošní sezóny a bývalá světová jednička bude o toho.

Především ale Američan hovořil o Masters, které by se letos mělo hrát od 12. do 15. listopadu. A tento pozdní termín podle Koepky bude mít zásadní vliv na skórování.

"Myslím, že nikdo z nás neví, co může očekávat,“ řekl úvodem Koepka. "Bude chladno, míče nebudou létat tak daleko. Každý pětipar v tom větru se bude hrát úplně jinak, změní se celé golfové hřiště," pokračoval Koepka, podle kterého tak na třináctce a patnáctce budou končit míče na greenu až po třetí ráně.

"Myslím, že skóre bude kolem paru místo těch -12, -15. Myslím taky, že to bude mít velký vliv na druhou devítku. Bude to prostě jiné, než na co jsme zvyklí," dodal majitel čtyř major titulů, který loni v Augustě skončil druhý za vítězným Tigerem Woodsem.

Od roku 1990 se pouze jednou stalo, že vítěz měl skóre pod -5. Zach Johnson v roce 2007 v náročných podmínkách zahrál za -1, přesto to nakonec stačilo na zelené sako.