Soutěžní golf chybí i Matušovi s Lieserem, zahrají si o pozici nejlepšího Čecha

Stanislav Matuš
Soutěžní golf chybí i Matušovi s Lieserem, zahrají si o pozici nejlepšího Čecha

V současné chvíli probíhá exhibiční utkání mezi Filipem Mrůzkem a Šimonem Zachem, již brzy poté dojde na atraktivní střetnutí mezi Stanislavem Matušem a Ondřejem Lieserem. Hrát se bude o zajímavou finanční částku, ale především o pozici české golfové jedničky. 


Je to zatím velice zvláštní souboj. Stanislav Matuš se stal nejlepším českým golfistou za rok 2018, navíc má uhranou nejvyšší kartu pro European Tour a Challenge Tour.

To Lieser získal ocenění pro nejlepšího golfistu v roce 2019 a v současné chvíli je nejvýše postaveným českým hráčem (571. místo). Je tak velmi složité porovnat, kdo je aktuálně tím nejlepším.

Rozhodnout by se o tom mělo v úterý 19. května, kdy proběhne speciální akce s názvem Tipsport Golf Challenge - výzva o českou golfovou jedničku. Hrát se bude právě o tuto pozici, součástí jsou i zajímavé finanční částky. Vítěz si díky Tipsportu odnese 130 tisíc korun, na poraženého zbyde 20 tisíc korun.

Přímý přenos bude vysílat právě Tipsport TV, dále YouTube a akce poběží i na Facebooku. Přenos mají přebírat také některé české sportovní kanály a pozor - vítáni jsou i fanoušci přímo na hřišti.

Hrát se bude na Ypsilonce u Liberce, a to konkrétně od patnácté hodiny.

Museli jsme zrušit plánovaný mezinárodní turnaj série Pro Golf Tour, který se měl právě v těchto dnech hrát na Ypsilonce. Přemýšleli jsme, zda dokážeme českému sportovnímu fanouškovi nabídnout něco ještě zajímavějšího a takováto výzva mezi dvěma našimi hvězdami by mohla zaujmout i širší sportovní veřejnost, nejen tu golfovou. Je nám jasné, že se nacházíme v unikátní situaci a že se příznivci sportu cítí ošizeni o svou pravidelnou dávku branek, bodů a sekund, a tak jim nabízíme to nejlepší co může být – špičkový golf hraný naplno o peníze. Věříme, že nás čeká krásný souboj uvedl šéf promotérské společnosti Česká 1 a pořadatel akce Pavel Krenk.