Proti Ryder Cupu bez diváků je i Westwood

PGA TOUR
Proti Ryder Cupu bez diváků je i Westwood

Pro Evropu by to třeba mohla být i výhoda - nemít v zádech nadšené americké fanoušky. Takto ale žádný hráč nepřemýšlí. S Rorym McIlroyem naprosto souhlasí i Lee Westwood. Ryder Cup bez diváků je nemyslitelný. 


Už jedenáctkrát byl Lee Westwood součástí evropského týmu v rámci Ryder Cupu. Sedmkrát se radoval z vítězství, poosmé jako asistent trenéra Thomase Björna.

Ryder Cup je pro něj obrovskou poctou a i letos chtěl být součástí v boji proti hráčům ze Spojených států amerických. Aktuální situace je ale značně nejistá a je otázkou, zda se na Whistling Straits vůbec bude hrát.

Organizátoři dosud termín Ryder Cupu nezměnili, v platnosti tak zůstává datum 25. - 27. září. Je ale možné, že u toho nebudou diváci, což v nedávném rozhovoru připustil i kapitán Evropy Pádraig Harrington.

Podle Westwooda by to ale nemělo cenu.

"Osmnáctá jamka, čeká tě vítězný putt, ty se otočíš do prázdna a zvedneš ruce. Ucítíš to samé, jako s diváky? To si rozhodně nemyslím," řekl Westwood v rozhovoru pro GolfChannel s Toddem Lewisem a podpořil tak dřívější vyjádření Roryho McIlroye nebo Brookse Koepky.

"Nikdy nebudete cítit totéž. Pokud nějaký turnaj potřebuje fanoušky, je to tento turnaje. Pro Ryder Cup jsou fanoušci naprosto zásadní," dodal sedmačtyřicetiletý Angličan.