Třetí titul v kariéře pro Bergera, Schauffeleho i Morikawu zradila sedmnáctka

PGA TOUR
Třetí titul v kariéře pro Bergera, Schauffeleho i Morikawu zradila sedmnáctka

Naprosto nečekanou dohru mělo finálové kolo Charles Schwab Challenge. Dlouho to vypadalo na souboj Xandera Schauffeleho a Collina Morikawy, z titulu se ale překvapivě raduje Daniel Berger. 


Ze hry o titul velmi brzy odpadl Rory McIlroy, na úvodní devítce poztrácel šest ran a nakonec může být rád za dělené dvaatřicáté místo. Postupně se titulu vzdali i Harold Varner III, Branden Grace, Justin Thomas a Jordan Spieth.

Ve hře naopak byl po dalším bezchybném kole Patrick Reed a taktéž Bryson DeChambeau. Ten ale na sedmnáctce zachyboval a se skóre -14 už turnaj dokončil. Na play-off měl šanci i Justin Rose, na osmnáctce ale neproměnil putt do birdie.

Senzačně z boje o titul vypadl i Xander Schauffele. Na čtrnáctce úžasně zachránil par, na patnáctce nádherným birdie zachránil alespoň bogey. Na šestnáctce si připsal birdie a zdálo se, že právě on získá další titul.

Jenže na předposlední jamce selhal. Po "zmrzlince" zahrál bogey a na osmnáctce už si play-off nevybojoval. Do rozstřelu se tak pustili Collin Morikawa a Daniel Berger. Zatímco Morikawa neproměnil na závěrečné jamce poměrně jednoduchý putt do birdie, Berger si právě birdie vynutil play-off.

V něm mu na titul stačil par. Morikawa totiž prožil něco podobného jako předtím Schauffele. Daniel Berger tak se štěstím ovládl Charles Schwab Challenge a připsal si svůj třetí titul na okruhu PGA Tour.