Loni zářil DeChambeau, nyní otěže převzal Berger

PGA TOUR
Loni zářil DeChambeau, nyní otěže převzal Berger

V loňské sezóně zahrál Bryson DeChambeau neuvěřitelných 29 kol v řadě pod par daného hřiště. Podobně skvělou statistikou se nyní může pyšnit vítěz Charles Schwab Challenge Daniel Berger.


Bryson DeChambeau v loňské sezóně nasbíral 29 kol v řadě, kdy hrál pod parem daného hřiště. Letos v úvodu sezóny se k němu výrazně přiblížil Viktor Hovland.

Norský mladík získal šestadvacet kol, ve kterých hrál pod par. Navíc odehrál 19 kol pod 70, čímž překonal rekord Boba Estese. Nyní se v podobném duchu nese hra Daniela Bergera. 

Vítěz Charles Schwab Challenge odehrál již 28 kol v paru nebo lépe. Vše začalo po nepovedeném turnaji Houston Open v říjnu. Během dvou kol poztrácel sedmadvacetiletý golfista osm ran a cutem se neprotáhl.

O dva týdny později na Zozo Championship ale začala jeho jízda. Během sedmi turnajů nezahrál jediné kolo nad par hřiště, čtyřikrát obsadil místo v TOP 10 (včetně vítězství na poslední akci) a nejhůře skončil dělený osmatřicátý.

O osmadvaceti kol odehrál Berger šest v paru, dalších dvaadvacet už pod par hřiště. Aktuálně má sérii šesti rund pod hranicí paru, k výkonu Brysona DeChambeaua má tak stále daleko. Jeho jízda je ale i přesto naprosto fantastická.