Garmin MARQ: Prémiová řada Golfer

Garmin MARQ: Prémiová řada Golfer

SPOLEČNOST GARMIN se na poli chytrých zařízení a navigací pohybuje přes třicet let. Jejich nové produkty obvykle dokázaly ovlivnit, nebo přímo změnit celý svět. A to hned v několika oblastech, jako jsou letectví, námořnictví, automobilismus, turistika a sport. Možná právě proto Garmin každému z těchto segmentů věnoval jeden z modelů nové prémiové řady MARQ. Na trhu se tak objevily chytré hodinky Aviator, Captain, Driver, Expedition a Athlete. V nejbližší době však do této exkluzivní rodiny přibude i model šestý, Golfer.


S IVEM STEINEREM

Všechny modely prémiové řady MARQ spojuje kromě jejich všestrannosti jediné – umění spojit práci klasických hodinářů s moderními technologiemi, unikátním designem a těmi nejkvalitnějšími materiály. Garmin tak vstupuje na nové, neprobádané pole: Do segmentu luxusních hodinek vyrobených z těch nejlepších a nejodolnějších materiálů, jako je safírové sklo, titan, keramika nebo pravá kůže či několikavrstvá tkanina.

Všechny prémiové modely vycházejí z nejmodernější platformy chytrých hodinek fénix6 a každé nabízejí specializované funkce pro daný typ aktivity.

CAPTAIN je jachtařský model, který nabízí závodní stopky, virtuální startovní linii, funkci Muž přes palubu nebo například alarm při utržení kotvy. Od ostatních ho odlišuje použití námořní modré barvy, tkaného řemínku nebo použití materiálů, které vydrží agresivní mořské prostředí.

AVIATOR je určen pro milovníky létání. Má ve své paměti databázi letišť, parametry přistávacích drah, komunikační frekvence nebo mapu letových prostorů s omezeným provozem. Mohou působit robustně, ale použití titanu jim dodává vzdušnou lehkost.

DRIVER si oblíbí ti, kdo mají rádi rychlá auta. Model obsahuje 250 závodních okruhů, včetně všech informací o počtu zatáček nebo možnosti svůj oblíbený okruh zobrazit na pozadí ciferníku. Hodinky využívají hybridní titanový řemínek se silikonovými prvky.

EXPEDITION je určen pro ty, kdo holdují horským túrám nebo pobytu v přírodě. Jako základní funkce zde naleznete GPS navigaci, barometrický výškoměr, elektromagnetický kompas nebo sadu podrobných map. Specifikem tohoto modelu je jeho odolnost a úsporný režim, který je udrží v provozu až po dobu čtyř týdnů.

ATHLETE je čistě sportovní model, který vám mimo obvyklé funkce pomůže i s časem pro regeneraci a měřením VO2max přímo na ciferníku nebo nabídne výkonný triatlonový sporttester.

Jak již bylo v úvodu řečeno, k velké pětce se teď přidává šestý specializovaný model pro hráče golfu, pojmenovaný GOLFER. Vedle standardních funkcí, jako jsou například možnost hodinkami zaplatit, zobrazit příchozí hovor či SMS nebo si prohlédnout předpověď počasí, případně je použít jako MP3 přehrávač, nabízí řadu užitečných golfových pomůcek.

V paměti hodinek naleznete přes 41 000 pravidelně aktualizovaných map hřišť. Pomocí nich si můžete zobrazit délky jamek, vzdálenosti na začátek a konec greenu, k překážkám a dalším důležitým bodům na hřišti. Samozřejmostí je funkce Pin Pointer nebo Plays Like nabízející přepočet vzdálenosti s ohledem na sklon terénu.

Průběh hry hodinky automaticky zaznamenají pomocí funkce AutoShot, která umí detekovat místa, odkud jste odpalovali míček. V paměti hodinek se tak zaznamená detailní statistika hry, která se po hře zobrazí a vyhodnotí v golfovém deníku Garmin Connect. Pokud chcete trénovat golfový švih, stačí k hodinkám přidat čidlo TruSwing. Výkonnost jednotlivých golfových holí dokážou vyhodnotit čidla Approach CT10, se kterými jsou hodinky kompatibilní.

Ať už si vyberete jakýkoliv model řady MARQ, každý z nich vám dokáže měřit golf. Jednotlivá zaměření ale dávají hodinkám pro jejich obor něco navíc – funkce, design, použité materiály, hmotnost, odolnost, značení lunety nebo ciferník s unikátními daty. Všechny modely mají lehká titanová pouzdra, odolná safírová skla a titanový, kožený nebo tkaný pásek. Model GOLFER pak odlišuje zelená keramická luneta s indikací aktuálně hrané jamky. (G)

 

Více informací na www.garmin.cz

 

GARMIN MARQ GOLFER

Chytré hodinky, doplňující prémiovou řadu MARQ, se zaměřením na golf. Model vychází z platformy hodinek fénix6. Obsahuje bezplatnou aktualizaci více než 41 000 map golfových hřišť po celém světě a funkce jako Zobrazení greenu, AutoShot nebo PinPointer. Všechny modely MARQ mají titanové pouzdro, safírové sklo a model Golfer pak zelenou keramickou lunetu. 48 000 KORUN