Do čela se před víkendem dostal Mickelson, Morikawa poprvé neprošel cutem

PGA TOUR
Do čela se před víkendem dostal Mickelson, Morikawa poprvé neprošel cutem

Dvaadvacet cutů v řadě vybojoval Collin Morikawa, na Travelers Championship ale bude mít o víkendu volno. V čele je Phil Mickelson, stíhají jej Will Gordon, Mackenzie Hughes či Rory McIlroy. 


Ve čtvrtek zahrál na dvojce birdie, nyní Phil Mickelson jednu ránu ztratil. Jenže k tomu zahrál osm jamek s birdie a o jediný úder se tak dostal do čela Travelers Championship.

Jediný úder za ním jsou Mackenzie Hughes a Will Gordon, který je znám spíše z kanadské Tour. Skvěle si vede Rory McIlroy a také duo Marc Leishman - Xander Schauffele, všichni tři jsou před víkendem na děleném čtvrtém místě se ztrátou čtyř úderů na lídra.

O další ránu zpět jsou Bryson DeChambeau, Zach Johnson či Viktor Hovland, cutem se pohodlně protáhli také Dustin Johnson, Kevin Na, Jon Rahm, Sergio García, Paul Casey nebo také Joaquin Niemann.

Končí naopak velká série Collina Morikawy. Ten od začátku na PGA Tour prošel cutem na všech dvaadvaceti turnajích. Úvodní dvě kola Travelers Championship ale nezahrál podle svých představ a Tigera Woodse tak v tomto ohledu nepřekoná (Woods zvládl v úvodu své kariéry 25 turnajů).

Loučí se i Tony Finau, Bubba Watson či Matthew Wolff (na cut nestačilo ani -3). Daleko za očekáváním zůstal v paru hrající Justin Rose, jeho jmenovec Thomas dokonce skončil na výsledku +2.