Wolff zklamal a na titul nedosáhl. Po roce a půl tak slaví DeChambeau

PGA TOUR
Wolff zklamal a na titul nedosáhl. Po roce a půl tak slaví DeChambeau

Bryson DeChambeau slaví titul na Rocket Mortgage Classic. Finále zvládl fantasticky a i přes nečekanou chybu na pětiparu nedal nikomu šanci. Zklamal především Matthew Wolff. 


Bryson DeChambeau i ve finále pálil neuvěřitelně daleko, perfektně mu navíc zafungoval putter. Na úvodní devítce upsal čtyři rány, na desítce zaznamenal další birdie a v té chvíli měl náskok čtyř ran.

Matthew Wolff zažíval daleko horší chvíle. Na desítce zahrál již své páté bogey dne a vypadalo to spíše na boj o TOP 10. 106. hráč světového žebříčku se každopádně vzpamatoval a udělal z finálového kola ještě pořádné drama.

Zaznamenal čtyři birdie na posledních sedmi jamkách, důležité chvíle ale patřily zkušenějšímu hráči. DeChambeau sice nečekaně chyboval na pětiparové čtrnáctce, na šestnáctce ale proměnil putt z deseti metrů!

To Wolff lepší příležitost nevyužil, na následné jamce mu těsně unikl eagle. A když DeChambeau na poslední jamce zahrál třetí birdie v řadě, bylo definitivně jasno. Americký golfista získal svůj šestý titul na okruhu PGA Tour, Wolff si na svůj druhý úspěch bude muset počkat.

O titul nikdo další v neděli nebojoval. Kevin Kisner nakonec končí samostatný třetí, na dělené čtvrté pozici jsou Ryan Armour, Adam Hawin, Tyrrell Hatton a také Danny Willett.

Skvěle si vedli i Rickie Fowler nebo Viktor Hovland (-14), na stejném skóre poté skončili i další Evropané, konkrétně Tom Lewis, Seamus Power, Matt Wallace a Henrik Norlander.