Druhé kolo Workday Charity Open narušil déšť, lídrem Morikawa

PGA TOUR
Druhé kolo Workday Charity Open narušil déšť, lídrem Morikawa

Collin Morikawa před víkendem povede turnaj Workday Charity Open, pravděpodobně o tři rány. Skvěle si vedou i Evropané, o titul mohou bojovat Viktor Hovland, Rory Sabbatini či Ian Poulter.


Collin Morikawa si z Muirfield Village Golf Club udělal střelnici. Ve dvou kolech zde zahrál 15 birdie a jeden eagle. V čele bude s největší pravděpodobností o tři rány.

Nejvíce jej stíhají Kevin Streelman a Justin Thomas. V TOP 10 nalezneme také Hidekiho Matsuyamu (-9) či evropské trio Hovland - Sabbatini - Poulter. Zástupce slovenského golfu je stejně jako Hovland na skóre -8, do konce druhého kola mu chybí jedna jamka. Angličan je poté na skóre -7.

Do víkendových kol se protlačili také Jon Rahm, Xander Schauffele nebo Phil Mickelson (všichni -2). Čekat musejí Jim Furyk, Max Homa, Brooks Koepka nebo Brandt Snedeker.

Koepka po osmé jamce druhého kola hrál +5, poté se ale rozehrál k parádnímu výkonu. Bez jediné chyby šestkrát zaskóroval a momentálně dělí 68. pozici.

Ze hry jsou naopak Luke Donald, Jordan Spieth, Vijay Singh, Matthew Wolff, Bubba Watson či favorizovaný Justin Rose. Ten během dvou kol ztratil deset ran a v leaderboardu není daleko od poslední pozice.