Thomas stále bez chyby, v náročných podmínkách si to rozdá s Hovlandem a Morikawou

PGA TOUR
Thomas stále bez chyby, v náročných podmínkách si to rozdá s Hovlandem a Morikawou

Collin Morikawa obdržel ve třetím kole Workday Charity Open tvrdou lekci od Justina Thomase. Ten znovu nechyboval a mladého Američana přehrál o šest ran.


Justin Thomas zahrál v turnaji šestnáct birdie a zatím nevyrobil žádnou chybu. Pokud by nechyboval ani ve finále, napodobil by výkon Leeho Trevina z roku 1974 a také J.T. Postona z loňského Wyndham Championship.

Thomas vyhrál osm z dvanácti turnajů, ve kterých po třech kolech vedl nebo vedení dělil. Ostatní hráči to tak nebudou mít vůbec jednoduché. Viktor Hovland nicméně ztrácí pouhé dvě rány, Collin Morikawa po kole v paru tři.

Naprostou senzací je Jihoafričan M.J. Daffue. Jednatřicetiletý hráč, který má na svém kontě tři FedEx Cupové body, je po famózním kole za 65 ran na dělené osmé pozici spolu s Rickiem Fowlerem, Hidekim Matsuyamou či Garym Woodlandem.

Jisté je, že v pozici světové jedničky zůstane Rory McIlroy. Do čela se mohl posunout Jon Rahm v případě vítězství, včera ale zahrál s dvěma double-bogey 75 ran (+3) a na lídra ztrácí propastných 17 ran.

Dodejme, že na dnešní finálové kolo jsou hlášeny přeháňky a také silný vítr. Jednoduché čtvrté kolo tak rozhodně hráči očekávat nemohou.