Skvělý Lieser vytvořil české maximum, vítězem Warren

Skvělý Lieser vytvořil české maximum, vítězem Warren

Ondřej Lieser udržel na Austrian Open své skóre v paru a zaznamenal nejlepší výsledek české historie na European Tour. Z triumfu se v Rakousku raduje Marc Warren.


Ondřej Lieser prožil v neděli bezpochyby nejklidnější kolo. Na každé z devítek ztratil ránu, velmi brzy si ji ale vzal zpět. Český golfista tak odehrál finále v paru a stejné skóre vybojoval i celkově.

Ještě v sobotu to vypadalo na boj o TOP 20, nakonec český profesionál končí na děleném 44. místě. Lieser tak v Rakousku vytvořil nové české maximum, žádný jiný hráč tak vysoko v rámci European Tour neskončil.

Příležitost na vylepšení tohoto umístění bude mít již tento týden při podniku Euram Bank Open v Adamstalu, hrát samozřejmě bude i Stanislav Matuš, který na prvním turnaji po návratu European Tour neprošel cutem.

Z vítězství se na Austrian Open raduje Skot Marc Warren, který v dramatické koncovce přehrál Němce Marcela Schneidera o jeden úder. O ránu zpět skončil Wil Besseling, na děleném osmém místě poté skončili hlavní favorité turnaje, Thomas Detry či Miguel Ángel Jiménez.